Publicat 12/4/2019 17:29:47 +02:00CET

El Govern espanyol crea 12 unitats judicials i 12 places de fiscal a Catalunya

Obliguin indemnitzar amb 45.592 euros una pacient per un retard a diagnosticar un cncer de mama
EUROPA PRESS - Archivo

BARCELONA, 12 abr. (EUROPA PRESS) -

El Consell de Ministres ha aprovat aquest divendres dos reials decrets que inclouen la creació de 12 unitats judicials noves i 12 places de fiscals a Catalunya, ha informat la Delegació del Govern d'Espanya en un comunicat.

En l'mbit judicial, són quatre places de magistrat per a l'Audincia de Barcelona, quatre jutjats a la capital catalana --un de primera instncia, dos socials i un mercantil--, dos jutjats de primera instncia i instrucció a Arenys de Mar i Vic (Barcelona), un de social a Terrassa (Barcelona), i un jutjat de primera instncia a Reus (Tarragona).

En l'mbit fiscal, són quatre noves places a la Fiscalia de Barcelona, una a la secció territorial de Badalona (Barcelona), una a l'rea de Granollers (Barcelona), dues a l'rea de Terrassa, una a la Fiscalia de Girona, dues a la de Tarragona i una altra a la secció territorial de Reus.

En total, els decrets preveuen per a tot Espanya la creació de 75 unitats judicials i l'ampliació de la plantilla orgnica del Ministeri Fiscal en 80 places.

El Govern també ha aprovat dos contractes per a un total de 164 milions d'euros, en el marc de l''Estratgia per a la Modernització' de la Justícia.

L'objectiu és proporcionar als jutjats, tribunals i fiscalies les eines informtiques més avanades que facilitin l'intercanvi d'informació entre les comunitats autnomes que tenen competncies transferides i les que gestiona el mateix Ministeri de Justícia, ha explicat la ministra, Dolores Delgado, en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres.