Publicat 12/6/2020 10:36:30 +02:00CET

El Govern espanyol autoritza obrir a partir del 15 de juny un corredor turístic d'Alemanya cap a les Balears

Passatgers amb les maletes
Eduardo Parra - Europa Press

MADRID, 12 juny (EUROPA PRESS) -

El Ministeri de Sanitat ha dictat una ordre que autoritza engegar, a partir del 15 de juny, un programa pilot per establir un corredor turístic segur des d'Alemanya cap a les illes Balears amb un aixecament parcial dels controls temporals de les fronteres interiors.

Així, a partir de dilluns es permetrà l'entrada de turistes a les Balears procedents d'estats membres o estats associats Schengen a través de rutes aèries específiques, i l'entrada al país a través de les fronteres interiors de persones que arribin a les Balears a través d'aquest corredor sense cap quarantena.

En total, l'ordre recull 47 vols procedents de diversos aeroports alemanys, amb destinació a Palma, Eivissa i Maó, que estan programats entre el 15 i el 30 de juny.

Segons una ordre que s'ha publicat aquest divendres en el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE), l'obertura d'aquests corredors turístics requerirà que la comunitat autònoma de destinació es trobi en la fase III del Pla de transició a la nova normalitat.

S'exigirà que l'estat d'origen i la Comunitat Autònoma de les Illes Balears tinguin una taxa d'atac de la covid-19 inferior a nou casos per 100.000 habitants durant set dies consecutius per garantir l'equivalència epidemiològica. El turista haurà de residir al mateix estat de l'aeroport d'origen.

Contador