Publicat 26/7/2019 18:23:50 +02:00CET

El Govern espanyol aprova la instal·lació del sistema ERTMS a l'R4 i R2 de Rodalies

La vicepresidenta del Govern en funcions, Carmen Calvo, compareix davant els mitjans de comunicació després de la reunió del Consell de Ministres en Moncloa, celebrada un dia després a la segona votació fallida a la investidura del candidat socialista a l
Marta Fernández Jara - Europa Press

BARCELONA, 26 jul. (EUROPA PRESS) -

El Govern central ha autoritzat aquest divendres al Ministeri de Foment, a través d'Adif, aprovar la instal·lació del sistema de Gestió de Trànsit Ferroviari Europeu (ERTMS) a les línies R4 nord i R2 sud de la xarxa de Rodalies.

Segons un comunicat, Foment ha indicat que el valor del contracte ascendeix a 98.113.183,27 euros (sense IVA) i el termini d'execució serà d'uns 72 mesos --24 per a les obres i 48 per al manteniment de les futures instal·lacions--.

A més, el contracte també incorpora la instal·lació d'una nova senyalització i de telecomunicacions fixes als mateixos trams, entre Manresa i Barcelona de l'R4, i Barcelona i Sant Vicenç de Calders de l'R2.

Des del Ministeri han destacat que l'actuació suposarà la modernització de la xarxa de Rodalies, tal com va passar al tram de l'Hospitalet de Llobregat i Mataró, on el sistema ERTMS ha provocat "millores en les prestacions d'explotació i condicions de fiabilitat, qualitat i eficàcia".

Els beneficis s'aconseguiran mitjançant noves instal·lacions, "d'última tecnologia", entre les quals destaquen enclavaments electrònics, sistemes de bloqueig, circuits de via, telecomandament centralitzat, equipament ERTMS i telecomunicacions fixes.