Publicat 20/8/2020 14:02:59 +02:00CET

El Govern donarà l'IMV amb caràcter retroactiu des de l'1 de juny a qui ho sol·liciti fins al 15 de setembre

El minsitro d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivá
GOBIERNO

MADRID, 20 ago. (EUROPA PRESS) -

El Ministeri d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions ha anunciat aquest dijous que a els qui hagin realitzat la sol·licitud de l'ingrés mínim vital (IMV) fins al 15 de setembre, i tinguin dret a ell segons la documentació acreditada, els serà concedit amb efectes retroactius des de l'1 de juny.

"Les dades facilitades fins ara no són concloents posat que les duplicitats i la falta de documentació en gran part de les sol·licituds distorsionen aquestes xifres", afegeix en un comunicat.

El departament que dirigeix José Luis Escrivá assenyala que l'Institut Nacional de la Seguretat Social (INSS) ha reconegut a més de 80.000 llars l'Ingrés Mínim Vital (IMV), de les més de 143.000 de les sol·licituds analitzades, és a dir, el 56%.

Ofereix aquesta dada després d'informar a través del portal de transparència a l'Associació Víctimes de l'Atur que des de mitjan juny fins al 7 agost 3.966 sol·licituds de les prop de 600.000 presentades.

La dada del ministeri afegeix a aquestes les 74.000 sol·licituds que es van reconèixer d'ofici quan va entrar en vigor la mesura. A més, afegeix que entre el 10 i el 17 d'agost, s'han examinat 8.062 expedients, dels quals 4.875 s'han resolt (un 10% més que la setmana anterior).

En un comunicat, el ministeri afegeix que realitzarà un balanç exhaustiu de l'evolució d'aquests mesos a finals de setembre, que "és la data que es va donar inicialment el Ministeri per elaborar una avaluació del procés inicial de tramitació".

Segons ha detectat l'INSS, un 7,5% del total de les sol·licituds (prop de 750.000) s'han rebut per duplicat.

A més, prop d'un 40% de les sol·licituds examinades fins al moment han arribat amb la documentació incompleta (gran part d'ells sense certificat d'empadronament), la qual cosa implica que l'entitat comuniqui al sol·licitant la incidència perquè aporti la informació requerida. Fins avui, entre les revisades hi ha més de 25.800 sol·licituds pendents de documentació.