Publicat 21/04/2016 11:38CET

El Govern dobla els tècnics de la Inspecció de Treball per controlar la seguretat laboral

La consellera Dolors Bassa en el Parlament
EUROPA PRESS

BARCELONA, 21 abr. (EUROPA PRESS) -

La Generalitat incorporarà a partir del maig 34 tècnics a la Inspecció de Treball per fer inspeccions i assessorament sobre prevenció de riscos laborals, fet que suposa doblar la xifra actual de 16 tècnics, segons ha anunciat aquest dijous la consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa.

En unes declaracions als mitjans, Bassa ha explicat que s'incorporaran 18 tècnics que estaran habilitats per fer inspeccions en empreses, tot i que no podran aixecar actes, perquè és una responsabilitat dels 102 inspectors i subinspectors que hi ha actualment a Catalunya, que són de competència estatal.

S'incorporaran també 16 tècnics més que s'encarregaran de fer assessorament a les empreses sobre seguretat i salut laboral, una cosa que Bassa ha considerat important "en un moment en el qual la feina s'ha precaritzat".

Ha afirmat que l'objectiu de la Generalitat és "acostar-se cada vegada més a les ràtios europees i no a les ràtios que hi ha a Espanya", i ha recordat que el 28 d'abril és el dia internacional de la seguretat i la salut a la feina.

Ha explicat que no són places de nova creació, sinó que són treballadors que fins ara es dedicaven a elaborar informes a l'Institut de la Seguretat i la Salut Laboral: "Considerem que els informes els podem fer d'altres formes, i els passem a Inspecció."

MÉS INSPECTORS

Bassa ha explicat que aquest any també s'incorporaran vuit inspectors a Catalunya, però ha recordat que són nomenaments que fa el Govern espanyol, i que s'incorporen dos anys després que se sol·licitin.

El pròxim any se n'incorporaran vuit més --que són els que el Govern va demanar el 2015--, i aquest any s'han sol·licitat 18 nous inspectors, que s'incorporarien el 2018, i ha afegit que actualment hi ha 15 places lliures d'inspector a Catalunya.

13.000 INSPECCIONS

Segons ha informat la Conselleria en un comunicat, la Inspecció de Treball preveu fer 13.000 visites en l'àmbit de la seguretat i la salut a la feina, en especial en les empreses de sectors d'activitat amb especial perillositat.

Alhora, ha recordat que la Conselleria va iniciar a començaments de l'any una campanya de seguiment i control de les 1.850 empreses amb més accidents i que superen els índexs d'incidència del seu sector d'activitat o del conjunt d'empreses de Catalunya.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés