Publicat 11/6/2019 14:15:33CET

El Govern dissenyarà una "estratègia de lluita contra la corrupció" per a la integritat pública

Roda de premsa de la consellera Meritxell Budó després del Consell Executiu
David Zorrakino - Europa Press

BARCELONA, 11 juny (EUROPA PRESS) -

La portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha anunciat aquest dimarts que elaboraran una "estratègia de lluita contra la corrupció i l'enfortiment de la integritat pública" amb 25 actuacions i projectes que s'implementaran i tindran un impacte directe en l'administració de la Generalitat en un termini de dos anys.

En roda de premsa posterior al Consell Executiu, ha concretat que les actuacions se centraran en àmbits com la contractació pública, la fiscalitat; subvencions; funció i direcció pública; incompatibilitats; conflictes i grups d'interès i protecció d'alertadors, entre d'altres.

La secretària de Transparència i Govern obert de la Conselleria d'Acció Exterior elaborarà aquesta estratègia, juntament amb la Secretaria General de Presidència; la de Vicepresidència, i la Secretaria d'Administració i Funció Pública de la Conselleria de Polítiques Digitals i Administració Pública.

També es volen tenir en compte les propostes que faci l'Oficina Antifrau de Catalunya; la Sindicatura de Comptes i el Síndic de Greuges, així com les indicacions que facin des de la societat civil organitzada i l'opinió d'experts en matèria d'anticorrupció.

L'objectiu és dissenyar l'estratègia en un termini màxim de sis mesos, aprovar-la posteriorment en el si del Consell Executiu, i implementar-ne les actuacions durant els dos anys següents.