Publicat 6/5/2019 14:29:50 +02:00CET

El Govern destina 2 milions d'euros a mitigar el canvi climàtic en l'agricultura

Cultivo, campo, agricultura.
GOBIERNO DE ARAGÓN - Archivo

BARCELONA, 6 maig (EUROPA PRESS) -

La Conselleria d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat ha destinat 2.091.392,70 euros en subvencions a 148 emprenedors catalans per fer inversions que serveixin per mitigar els efectes del canvi climàtic en les explotacions agràries.

En un comunicat aquest dilluns, la Conselleria ha explicat que aquestes subvencions corresponen a la convocatòria del Contracte Global d'Explotació 2018 i s'emmarca en el Programa de Desenvolupament Rural de Catalunya per al període 2014-2020, i estan cofinançades amb el Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural.

Amb aquestes ajudes, la Generalitat dona suport a inversions com la millora d'immobles per fer-los més eficients energèticament, la renovació d'instal·lacions elèctriques per reduir el consum d'energia, l'ús de fonts renovables d'energia, maquinària i equips innovadors, o d'altres que suposin una reducció de l'emissió de gasos hivernacle i d'amoníac.

La majoria d'inversions són en l'àmbit de les energies renovables i maquinària i equips innovadors, i es localitzen principalment a Lleida i a les comarques de la Catalunya central.

Dels 148 projectes finançats, 60 corresponen a la província de Lleida, 45 a la Catalunya central, 13 a les Terres de l'Ebre, 12 a la zona de l'Alt Pirineu i la Val d'Aran, i 9 a Girona i Tarragona.