Publicat 19/5/2014 12:54:55 +02:00CET

El Govern destina 5,7 milions a ajudes per impulsar el comerç

BARCELONA, 19 maig (EUROPA PRESS) -

La Generalitat destinarà aquest any 5,7 milions d'euros a impulsar la competitivitat del sector comercial i dels serveis, l'artesania i la moda de Catalunya, segons ha informat aquest dilluns en un comunicat després de la publicació al Diari Oficial de la Generalitat (DOGC) de les bases reguladores dels incentius.

El termini per a la presentació de sol·licituds per a aquestes subvencions, que pretenen promoure noves inversions i actuacions de cooperació empresarial, s'obrirà aquest dimarts i s'acabarà el 20 de juny.

L'any passat, aquestes ajudes van mobilitzar una inversió de més de 18 milions d'euros, i aquest any el Consorci del Comerç, Artesania i Moda (CCAM), adscrit a la Conselleria d'Empresa i Ocupació, preveu donar suport a les actuacions col·lectives que afavoreixin la cooperació empresarial, la dinamització de zones d'alta concentració comercial, així com promoure la participació en fires, salons i passarel·les, la revitalització dels oficis artesanals i la creació de sinergies amb el sector turístic.

Com a novetat, s'afegeix un programa per a la transmissió d'empreses comercials viables i en funcionament, per facilitar el relleu sense tancament, incentivant el traspàs dels locals.

També s'incorpora un programa específic de suport a les pimes per a la incorporació del comerç electrònic com a canal de venda complementari a la venda presencial.