Publicat 17/6/2019 18:00:59 +02:00CET

El Govern destina 1,5 milions a la transferència tecnològica per al sector agrícola

Vacas en una explotació agrària
EUROPA PRESS - Archivo

BARCELONA, 17 juny (EUROPA PRESS) -

La Conselleria d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat ha convocat ajudes destinades a les activitats de demostració de transferència tecnològica per al sector agroalimentari i rural per un import de 1.500.000 euros, ha informat en un comunicat aquest dilluns.

Aquesta mesura s'emmarca en el Programa de Desenvolupament Rural de Catalunya, que per al període 2014-2020 estableix com un dels seus reptes estimular la innovació i la transferència de coneixements en el sector agroalimentari.

Aquestes ajudes, cofinançades pel Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER), tenen com a objectiu el suport a la transferència de coneixements tècnics i de gestió adaptats a les realitats territorials dels sectors agrícola, ramader, forestal i agroalimentari de Catalunya.

Entre aquest tipus d'activitats hi ha la realització d'activitats de demostració, com ara parcel·les experimentals, plantes i instal·lacions pilot, camps d'assaig o itineraris demostratius.

Es podran acollir a aquest tipus d'ajudes les universitats, centres d'investigació i tecnològics, centres de la xarxa Tecnio de Catalunya i entitats vinculades amb universitats, que tinguin com a objecte la investigació i l'òrgan de govern de la qual estigui participat per una universitat.

Les propostes presentades hauran de pertànyer a un dels següents àmbits estratègics: gestió sostenible, economia circular i adaptació al canvi climàtic del sector agroalimentari i forestal i gestió eficient de l'aigua i l'energia, les dejeccions ramaderes i la fertilització orgànica.

Així mateix, poden ser d'altres àmbits com la innovació agroalimentària; qualitat, seguretat i els nous canals de comercialització de la cadena alimentària i sanitat vegetal i el benestar i sanitat animal.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2020 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés