Publicat 15/8/2019 15:15:01 +02:00CET

El Govern destaca que l'economia catalana "avança amb dinamisme"

Dinero.
DIPUTACIÓN

BARCELONA, 15 ago. (EUROPA PRESS) -

El Govern de la Generalitat ha afirmat en un comunicat aquest dijous que l'economia catalana "avança amb dinamisme després d'un 2018 amb bones xifres", en referència a l'informe anual sobre dades macroeconòmiques i indicadors socials i de benestar a Catalunya que va presentar al juliol la Conselleria d'Economia i Hisenda.

Segons aquest informe, l'economia catalana va créixer un 2,6% el 2018 --set desenes per sobre de la mitjana de la zona euro-- i va recuperar els nivells de PIB per habitant anteriors a la crisi econòmica.

El volum general de PIB es va recuperar el 2016, però els índexs per capita es van mantenir per sota de les xifres anteriors a la crisi fins el 2018, any en el qual també es va registrar la taxa d'atur més baixa de l'última dècada (11,5%).

En canvi, l'atur entre les persones de 16 a 24 anys i el dels estrangers no comunitaris segueixen sent elevats (23,1%), ha destacat el Govern.

Les exportacions de béns a l'estranger "es van moderar fins a augmentar en un 1,1%", alguna cosa que l'informe atribueix al debilitament del comerç en Europea.