Publicat 11/3/2019 13:22:56 +01:00CET

El Govern deplora el "racisme" de l'atac al centre de menors a Castelldefels

El Govern deplora el "racisme" de l'atac al centre de menors a Castelldefels
EUROPA PRESS

BARCELONA, 11 mar� (EUROPA PRESS) -

El secretari d'Igualtat, Migracions i Ciutadania de la Generalitat, Oriol Amorós, ha deplorat aquest dilluns el "racisme" de les agressions d'aquest cap de setmana a un centre temporal de menors no acompanyats a Castelldefels (Barcelona), que no respon a l'actitud de la societat catalana en general, i ha assegurat que no n'acceleraran el trasllat, previst aquest mes de mar.

En una atenció als mitjans aquest dilluns per valorar els fets, en ser preguntat per si va haver-hi cap incident previ per part dels joves del centre, ha afirmat: "El que no es pot fer mai, perqu aix és racisme, és atribuir un fet individual a tot un grup".

"El que no és acceptable, passés el que passés, és anar a un centre de protecció a la infncia, entrar encaputxat amb actitud agressiva, i agredir treballadors que estan fent la seva feina i agredir menors", ha assenyalat, i ha afegit que es presentaran com a acusació particular i denunciaran davant Fiscalia i els Mossos d'Esquadra.

Ha lamentat que a un noi el llancessin des de dos metres d'alada i, un cop a terra, l'apedreguessin, motiu pel qual va patir un atac d'ansietat i contusions, i va rebre l'alta després de ser traslladat a l'Hospital de Viladecans (Barcelona).

Amorós ha subratllat que aquests fets no responen a "l'actitud de la societat en general", i encara que és el segon incident que es registra després del de Canet de Mar (Barcelona), ha observat que són puntuals davant del total de 150 centres d'aquest tipus que hi ha a Catalunya.