Publicat 6/5/2019 15:29:14CET

El Govern demana "voluntat de les dues parts" per arribar a un acord en les negociacions de Nissan

Visita del conseller del Govern, Pere Aragonès, a la planta de Nissan en Barcelona
David Zorrakino - Europa Press

BARCELONA, 6 maig (EUROPA PRESS) -

El conseller de Treball, Assumptes Socials i Famílies de la Generalitat, Chakir el Homrani, ha demanat "voluntat de les dues parts" per arribar a un acord en la negociació entre el comitè d'empresa i la direcció de Nissan després de l'anunci de l'automobilística de retallar la plantilla en 600 treballadors, i ha assegurat que el Govern està obert a continuar amb la mediació.

En declaracions als mitjans aquest dilluns, el conseller ha explicat que estan parlant amb les parts i que els han deixat "reposar" després que es trenquessin les negociacions el passat dijous, i ha desitjat que la situació es resolgui amb un acord entre totes dues parts.

"Hem d'aconseguir que en els aspectes en què hem arribat a punts de trobada s'ampliïn perquè puguem arribar a un acord, que és la millor manera de tancar la situació complexa que representa la prejubilació voluntària de 600 persones", ha afirmat El Homrani.

Ha defensat que hi ha diversos àmbits en els quals es pot arribar a acords i que la seva perspectiva és positiva, però ha assenyalat que falta concretar "elements de seguretat pel que fa a un element que els preocupa a tots, tant als representants de treballadors com a l'empresa, que és la continuïtat i la viabilitat del projecte industrial" de Nissan.

Ha subratllat que es va fer una bona feina en la negociació de la setmana passada i ha apuntat a possibles contactes aquest dilluns: "Veurem si hi ha bons senyals al llarg del dia d'avui".