Publicat 23/8/2019 15:17:54 +02:00CET

El Govern demana a Iberia que l'informi de les seves mesures davant la vaga al Prat

Hangar D'Iberia Al Prat
IBERIA - Archivo

BARCELONA, 23 ago. (EUROPA PRESS) -

La Conselleria d'Empresa i Coneixement de la Generalitat ha requerit a Iberia que l'informi de les mesures adoptades davant la vaga convocada aquest cap de setmana pel personal de terra a l'Aeroport de Barcelona - El Prat.

Segons ha informat aquest divendres en un comunicat, a través de l'Agència Catalana de Consum (ACC), ha notificat un nou requeriment a la companyia perquè aporti informació de la situació i mecanismes que ha previst per fer front a possibles afectacions a viatgers.

En concret, ha demanat informació detallada sobre els vols programats en les dates indicades i el nombre de passatgers i la identificació d'altres companyies de transport aeri a les quals Iberia presta servei i es poden veure afectades per la vaga.

Se'ls ha requerit perquè informin dels canals i vies de comunicació previstos per les companyies per comunicar-se amb els passatgers potencialment afectats sobre possibles incidències o canvis.

També ha notificat un requeriment a Vueling, aerolínia a la qual Iberia presta els serveis de terra, davant l'anunci d'una cancel·lació preventiva de 112 vols perquè informi detalladament de les mesures preses.

L'ACC ha recordat als consumidors que els seus drets com a passatgers de transport aeri estan emparats pel Reglament europeu 261/2004 que té com a objectiu protegir els usuaris en casos de cancel·lacions.