Publicat 26/11/2024 15:57

El Govern defensa el reconeixement de Catalunya com a Regió Mundial de la Gastronomia 2025

La consellera de Territori, Habitatge i Transició Ecològica i portaveu del Govern, Sílvia Paneque
EUROPA PRESS

BARCELONA 26 nov. (EUROPA PRESS) -

La Generalitat ha aprovat donar suport al reconeixement de Catalunya com a Regió Mundial de la Gastronomia 2025, que atorga l'Institut Internacional de Gastronomia, Cultura, Arts i Turisme (IGCAT), informa en un comunicat posterior al Consell Executiu d'aquest dimarts.

L'anunci oficial del reconeixement es va fer el juny del 2023 i va ser seleccionat per un jurat independent i internacional d'experts.

L'objectiu és "destacar i promoure aquelles regions que contribueixen activament" en la millora de la qualitat de vida dels ciutadans per posar en valor les diferents cultures alimentàries, l'educació per a la salut i la sostenibilitat i innovació gastronòmica.

Durant l'any vinent es duran a terme accions orientades a posicionar Catalunya com a destinació enogastronòmica de referència mundial, i a fomentar la gastronomia catalana.

El Govern ha instat les conselleries, organismes i entitats del sector públic a desplegar accions que es considerin adequades per contribuir a posicionar Catalunya com a destinació enogastronòmica.

A més, els ha instat a seguir el manual 'ÀpatsCatalunya' en tots els plats que se serveixin en actes de representativitat institucional.

Contador