Publicat 10/02/2014 15:57

El Govern defensa encarregar informes "acadèmics" sobre la política i mitjans de comunicació

Conclou que l'espai de comunicació català és plural i no de 'pensament únic'

BARCELONA, 10 febr. (EUROPA PRESS) -

La Generalitat ha defensat aquest dilluns haver encarregat sengles informes sobre el tractament periodístic de la política catalana i la pluralitat en els mitjans de comunicació, al·legant que són estudis "acadèmics" amb dades quantitatives objectives i de caràcter general, sense referències a periodistes concrets ni a valors individualitzats de mitjans.

La Secretaria de Comunicació del Govern també ha negat en un comunicat que el president Artur Mas hagi encarregat cap informe per avaluar la ideologia dels periodistes, després que 'El Mundo' hagi publicat aquest dilluns que Mas va ordenar un informe que classifiqués els periodistes segons el seu suport al sobiranisme.

El diari afirma que Presidència va encarregar el 2012 un informe per 16.000 euros que analitzava articles de periodistes catalans, de la resta d'Espanya i internacionals i se'ls catalogava com a sobiranistes, federalistes, espanyolistes i sense identificar.

Segons la Secretaria, va encarregar a la Facultat de Comunicació Blanquerna els informes 'El tractament periodístic de la política catalana en els mitjans nacionals, espanyols i internacionals. De la Diada del 2012 a les Eleccions al Parlament' i 'El pluralisme i l'equilibri en la cobertura de la política catalana en els mitjans nacionals, espanyols i internacionals. De la Diada del 2012 a les Eleccions al Parlament', i que són "íntegrament" a govern.cat.

L'objectiu era tenir "dades objectives de caràcter quantitatiu" sobre el tractament periodístic de la política catalana, com també del pluralisme i l'equilibri de les informacions, en tres grans blocs: mitjans catalans, espanyols i estrangers.

Amb aquestes dades es poden valorar objectivament "les acusacions recurrents que rep l'espai de comunicació català de falta de pluralisme i 'pensament únic", a més de comparar-lo amb l'espai espanyol i l'internacional.

El Govern considera demostrat així que són infundades aquestes acusacions, i que a més "l'espai de comunicació català analitzat presenta un grau de pluralitat més gran".

CRÍTICA DE PP I C'S

La líder del PP català, Alicia Sánchez-Camacho, ha dit que el seu grup reclamarà explicacions al Parlament al conseller de la presidència, Francesc Homs, i li demanarà comparèixer si no la satisfan els arguments, i s'ha preguntat: "És el model de democràcia que ens espera en una Catalunya independent?"

També ha lamentat en roda de premsa que tornin "els comissaris polítics que ja es van veure durant el tripartit".

El portaveu de C's, Matías Alonso, ha dit en una altra roda de premsa que l'informe està fora de lloc, i ha expressat la preocupació perquè el Govern vulgui exercir "aquest tipus de control" sobre opinadors i periodistes, com també que es gastin diners públics en això.

CDC RECORDA EL TRIPARTIT

En una altra roda de premsa, el vicesecretari de Coordinació Institucional de CDC, Lluís Corominas, ha defensat que es facin estudis sobre la pluralitat periodística en un determinat període de temps.

A més, ho ha contrastat amb l'actitud "d'altres èpoques, quan es feien informes sobre tendències ideològiques sobre determinats periodistes", en al·lusió implícita als governs del tripartit.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés