El Govern d'Andorra treballa en un pla per millorar tots els refugis lliures del territori

Actualitzat 9/8/2019 18:37:43 CET
- GOVERN D'ANDORRA

El prepara després de l'increment d'usuaris a Cabana Sorda i Fonverd

BARCELONA, 9 Ag. (EUROPA PRESS) -

El Govern d'Andorra treballa en un pla per millorar tots els refugis d'accés lliure del territori, per l'increment d'usuaris a la Cabana Sorda i Fonverd després de les reformes, ha informat aquest divendres en un comunicat.

L'Executiu, amb l'impuls del Ministeri de Medi ambient, Agricultura i Sostenibilitat, ha rehabilitat tots dos refugis per millorar la comoditat i l'aïllament tèrmic.

Després d'aquests canvis, s'han triplicat les visites al refugi de Cabana Sorda, que han visitat la directora de Medi ambient i Sostenibilitat, Sílvia Ferrer; el responsable de refugis, Albert Pla, i l'equip de manteniment.

El secretari d'estat Marc Rossell ha destacat que l'objectiu d'aquestes actuacions és aconseguir que l'estada "sigui la millor possible i donar una altra visió dels refugis lliures".

Continuant la prova pilot en aquests dos refugis, el Ministeri està ultimant un pla plurianual per impulsar millores similars en els altres 20 refugis lliures que hi ha a Andorra, que prioritzarà les inversions en funció de les necessitats i l'afluència d'usuaris.

Les reformes han inclòs canvis de paviment, optimització de l'espai disponible, la instal·lació d'una estufa de llenya i d'un bany sec a l'exterior, entre d'altres, i han tingut un cost de 151.123 euros a Cabana Sorda.

El nombre d'excursionistes també s'ha incrementat als quatre refugis guardats del territori --amb una part d'accés lliure i una altra limitada--, després de les millores impulsades: entre el 2017 i el 2018 han augmentat un 46% les pernoctacions i un 36% les menjades.