El Govern d'Andorra rebutja destinar un 10% del Fons de Reserva de Jubilacions a l'habitatge

Publicat 25/9/2019 14:58:17CET
El Govern opina que "és improbable" que els objectius de la proposta socialdemòcrata es compleixin.
EUROPA PRESS

ANDORRA LA VELLA (ANDORRA), 25 set. (EUROPA PRESS) -

El Govern d'Andorra ha rebutjat destinar un 10% del Fons de Reserva de Jubilacions a l'habitatge, tal com demanava la proposició de llei presentada pel Partit Socialdemòcrata --en l'oposició-- i ha avançat que està treballant per crear un fons públic-privat destinat a rehabilitar i construir nous habitatges.

La idea socialdemòcrata era permetre que es pogués destinar un 10% del Fons de Reserva de Jubilacions a rehabilitar i construir habitatges i així, d'una banda, diversificar la cartera d'inversions d'aquest fons, i, de l'altra, solucionar el problema de l'habitatge ampliant l'oferta i destinant una part a habitatge social.

Segons el criteri del Govern andorrà que s'ha publicat aquest dilluns en el Butlletí del Consell General, "és improbable que aquests objectius s'aconsegueixin", i ha generat opinions negatives tant de la Comissió Gestora del Fons com del Consell d'Administració del Fons de Reserva de Jubilació.

L'Executiu afirma que la diversificació de les inversions "no es pot aconseguir amb la modificació proposada", i que actualment el Fons té més de 800 línies d'inversió diferenciades.

En aquest sentit, el Govern manifesta que invertir un 10% del fons en el sector immobiliari andorrà representa "una concentració de risc pel fet de treballar amb un sol sector i en un sol país".

Així, la modificació que han plantejat els socialdemòcrates "tindria un efecte contrari al desitjat", s'afirma en el criteri publicat aquest dilluns perquè pot reduir l'oferta de pisos en lloguer en augmentar la demanda d'habitatges de compra per complir el Fons amb la nova llei.