Publicat 17/02/2021 20:25CET

El Govern d'Andorra impulsa tres programes de foment de la contractació

El Gobierno de Andorra impulsa tres programas de fomento de la contratación
SFG

La subvenció serà 4.500 euros per 12 mesos de contractació

ANDORRA LA VELLA (ANDORRA), 17 febr. (EUROPA PRESS) -

El Govern d'Andorra ha aprovat, en la sessió del Consell de Ministres celebrada aquest dimecres, tres programes de foment de la contractació per donar resposta a la situació causada per l'emergència sanitària del SARS-CoV-2.

Dos d'ells donen continuïtat als programes iniciats durant el 2020 i el tercer incideix en l'ocupació dels joves d'entre 16 i 25 anys; d'aquesta franja d'edat hi ha 279 inscrits al Servei d'Ocupació, segons ha informat el ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, en roda de premsa.

La dotació pressupostària per als tres programes de foment de l'ocupació ascendeix a 1,6 milions d'euros en total, als quals se sumen 175.000 euros per a la formació ocupacional complementària.

Els treballadors que es poden beneficiar dels contractes que es realitzin a través dels programes de foment de l'ocupació deuen tenir el permís de residència vigent i estar inscrits al Servei d'Ocupació.

EN EL SECTOR PÚBLIC

El primer dels programes, que ja es va iniciar l'any passat, vol fomentar la contractació en l'administració pública, la de justícia, el Consell General --Parlament-- i entitats parapúbliques o societats i associacions sense ànim de lucre.

La contractació mitjançant aquest programa té una durada d'entre un i sis mesos, prorrogable sis mesos més; mitjançant aquest programa es van contractar un total de 186 persones durant el 2020.

EN EL SECTOR PRIVAT

El programa de foment de la contractació en el sector privat s'estructura en dues fases: una primera contractació de sis mesos a la qual li segueix una contractació definitiva.

El contracte ofert ha de tenir 40 hores setmanals, amb un període de prova d'un mes i salari igual o superior al salari mínim interprofessional, que per aquest 2021 s'ha fixat en 1.121,47 euros bruts al mes.

Segons ha explicat Gallardo, en passar a la contractació definitiva cal oferir un augment del salari del 3%; en contrapartida, les empreses rebran fins el 4.500 euros per 12 mesos de contractació.

La subvenció correspon a 300 euros al mes durant el primer semestre de contracte i 450 euros durant els primers sis mesos de contractació indefinida; es preveu una prima de 500 euros si l'empresa contracta a més d'una persona mitjançant el programa.

INSERCIÓ Al MERCAT DE TREBALL DELS JOVES

El tercer programa es destina a la contractació de joves d'entre 16 i 25 anys; les empreses que s'acullin a aquest pla rebran una subvenció de 5.700 euros per 12 mesos de contractació.

En aquest cas, la subvenció correspon a 450 euros al mes durant el primer semestre de contracte i a 500 euros mensuals pels primers sis mesos de contractació indefinida; també es preveu una prima de 500 euros en cas de contractar més d'un jove mitjançant el programa.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés