El Govern d'Andorra encarrila els pactes d'Estat per la UE, pensions i salut pública

Publicat 22/7/2019 22:18:38CET
Aina.22-07-2019
EUROPA PRESS

CANILLO (ANDORRA), 22 jul. (EUROPA PRESS) -

El cap del Govern d'Andorra, Xavier Espot, ha assegurat aquest dilluns que estan treballant en els documents per donar forma als tres pactes d'Estat que va acordar l'Executiu de coalició: el pacte per tancar un acord d'associació amb la Unió Europea (UE), per la sostenibilitat de les pensions i per la salut pública.

Durant la tradicional visita que cada estiu l'equip de Govern realitza a la casa de campaments d'Aina amb nens i joves, Espot ha avançat que aquest dimecres es reunirà amb el president del grup parlamentari de l'oposició Terceravia, Josep Pintat, ha informat l'Executiu en un comunicat.

Mantindran una trobada per mostrar-li el document consensuat entre els grups parlamentaris que configuren el Govern: Demòcrates, Liberals d'Andorra i Ciutadans Compromesos.

L'Executiu ha afegit que les properes setmanes farà el mateix amb el president de la principal oposició parlamentària, Pere López, del grup socialdemòcrata.

Sobre el pacte d'Estat per la sostenibilitat de les pensions, ha explicat que la Seguretat Social andorrana està treballant de manera paral·lela en un estudi sobre la situació del sistema i que s'inclourà en el document final.

I sobre la salut pública, ja s'han mantingut reunions amb els grups de l'oposició: "No esperarem que s'esgotin els cent dies de gràcia", ha assegurat.

TRANSPARÈNCIA I BON GOVERN

Espot també ha parlat d'altres projectes que entren dins de les línies estratègiques del Govern tripartit, com són la llei de transparència i bon Govern, que s'està ultimant.

També ha citat l'elaboració d'un llibre blanc sobre la política cultural, la millora del servei i tractaments per als malalts de càncer, així com mantenir el rigor pressupostari i limitar al màxim el dèficit.

Espot ha visitat els campaments d'Aina acompanyat pel ministre d'Assumptes Socials, Habitatge i Joventut, Víctor Filloy; el d'Ordenació Territorial, Jordi Torres; la de Turisme, Verònica Canals; la de Medi ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó; la d'Educació, Ester Vilarrubla, i la de Cultura i Esports, Sílvia Riva.