Publicat 24/8/2020 19:53:18 +02:00CET

El Govern d'Andorra denuncia a la policia un intent de frau per 'phishing'

Un vehicle policial accedint a l'edifici que alberga el Despatx Central de la Policia
EOG

ANDORRA LA VELLA (ANDORRA), 24 ago. (EUROPA PRESS) -

El Govern d'Andorra ha denunciat davant la policia un intent de frau per 'phishing' que concerneix al Departament de Tributs i Fronteres del Ministeri de Finances d'Andorra, segons ha informat aquest dilluns mitjançant un comunicat.

L'intent de frau s'ha detectat "gràcies a la col·laboració de diferents obligats tributaris", assenyala la nota de premsa emesa per l'Executiu andorrà, s'ha activat el protocol habitual i s'han denunciat els fets.

El 'phishing' és una practica que consisteix a contactar amb les víctimes potencials suplantant la identitat d'una entitat amb la finalitat d'aconseguir informació que pugui ser utilitzada fraudulentament a posteriori.

Segons detalla el comunicat, els usuaris reben un missatge SMS en el qual se'ls informa que haurien pagat dues vegades la tributació corresponent.

En el mateix missatge de text s'apunta que per efectuar-los la tornada han d'entrar en un enllaç a una pàgina web, que obre un formulari per inscriure les dades bancàries personals.

Així, l'Executiu andorrà ha alertat la ciutadania que en cas de trobar-se amb un SMS o correu electrònic d'aquestes característiques no entrin en aquest enllaç.

També ha assenyalat que el Departament afectat, el de Tributs i Fronteres, no disposa d'un servei específic de notificació a través de missatge de text a telèfon mòbil.

El Govern d'Andorra demana als ciutadans que en cas de dubte davant un missatge o correu electrònic d'aquestes característiques es dirigeixin al ministeri corresponent.

Contador

el més llegit

 1. 1

  Detenen un jove de 32 anys per atropellar intencionadament la parella amb el cotxe en un carrer de Girona

 2. 2

  Detenen a Bordeus l'acusat de matar a punyalades un home aquest dissabte a Lleida

 3. 3

  Instal·len a Mataró una llamborda en record de l'exministre anarquista Joan Peiró davant de l'última casa on va viure

 4. 4

  Tarragona restringirà l'accés a la Part Alta per impedir festes alternatives a les nits per Santa Tecla

 5. 5

  ACTUALIZACIÓ:Detenen un jove de 32 anys per atropellar intencionadament la seva parella amb el cotxe en un carrer de Girona