Publicat 29/7/2020 20:49:41 +02:00CET

El Govern d'Andorra defensa la solidesa de les entitats financeres

El ministre de Finances i Portaveu, Eric Jover.
S.F.G.A / JAVILADOT

   L'Executiu acompanyarà els bancs en els processos d'homologació i possibles fusions

   ANDORRA LA VELLA (ANDORRA), 29 jul. (EUROPA PRESS) -

   El Govern d'Andorra defensa la solidesa de les entitats financeres del país, que estan "menys tensionades" que en altres llocs per la situació generada pel Covid-19, segons ha assegurat aquest dimecres en roda de premsa el ministre de Finances i Portaveu, Eric Jover.

   El ministre de Finances ha recordat el paper que exerceixen els bancs andorrans en les mesures adoptades per pal·liar els efectes de la crisi causada per l'emergència sanitària del Covid-19 facilitant finançament al propi Govern i amb la línia de crèdits tous per a les empreses afectades.

   Jover ha explicat, a preguntes dels periodistes en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, que el procés de transformació al que està sotmès el sistema financer, tant per a l'homologació internacional com a pròpia del negoci, "posa tensió", que alhora garanteix la sostenibilitat per al futur.

   Aquests processos de transformació, ha exposat el ministre de Finances i Portaveu s'estan traduint en uns "costos fixos més elevats", que poden portar a fusions i altres processos per augmentar la capacitat de negoci.

   Jover ha assenyalat que es tracta de situacions i processos que es donen en molts sectors de negoci i que en el financer també és un "element damunt de la taula", sobre el qual les pròpies entitats hauran de reflexionar.

   En aquest punt, el ministre ha assegurat que el Govern acompanyarà els bancs en aquests possibles processos, així com en el d'homologació "perquè siguin el més sostenibles possibles".

   El Portaveu de l'Executiu ha respost així les declaracions del líder de la formació Socialdemocràcia i Progrés --ara sense representació parlamentària--, i ex-cap de Govern, Jaume Bartumeu, que apuntaven a la feblesa de la plaça financera.

   Jover l'ha acusat de "irresponsable", havent ocupat el càrrec de cap de Govern entre els anys 2010 i 2012, i ha valorat que les declaracions estaven faltades de fonament.

Contador

el més llegit

 1. 1

  El Delta de l'Ebre (Tarragona) registra un màxim històric de cries de flamenc

 2. 2

  El Govern estudiarà personar-se pel cas 3% "si hi ha hagut algun perjudici per a la Generalitat"

 3. 3

  En estat greu una dona atropellada per un cotxe a Barcelona

 4. 4

  Regne Unit.- Mor el premi Nobel de la Pau John Hume

 5. 5

  Mor un motorista de 19 anys en un accident a Sant Jaume dels Domenys (Tarragona)