Publicat 15/10/2020 17:28CET

El Govern d'Andorra aporta 2,7 milions al juliol per pagar els ERTO

Els nuclis d'Escaldes-Engordany i Andorra la Vella.
EUROPA PRESS - Archivo

L'aportació de l'executiu representa el 3% de la massa salarial d'Andorra

ANDORRA LA VELLA (ANDORRA), 15 oct. (EUROPA PRESS) -

L'aportació del Govern d'Andorra per complementar els salaris de les persones afectades per un ERTO --o suspensió temporal del contracte de treball, com es diu a Andorra-- durant el mes de juliol va ser de 2.754.436 euros.

Aquesta xifra és gairebé la meitat de l'aportació corresponent al mes de juny, que va ascendir als 5,3 milions d'euros, segons destaca el Departament d'Estadística en una nota de premsa que ha publicat aquest dijous.

Aquests 2,7 milions representen el 3% de la massa salarial del mes de juliol, mentre que l'aportació per complementar els salaris dels afectats per un ERTO al juny va representar el 7%.

Estadística d'Andorra també assenyala que els assalariats que van veure suspès el seu contracte laboral o reduïda la seva jornada laboral van ser 4.889 al juliol, mentre que el mes anterior van ser 8.072.

Així, un 13% del total d'assalariats es trobaven en suspensió de contracte o reducció de jornada al juliol, mentre que al juny eren el 22%, segons s'exposa en la nota de premsa del Departament d'Estadística.

En aquest punt, el ministre de Presidència i Economia, Jordi Gallardo, va avançar dimecres en roda de premsa que actualment els afectats per un ERTO són 2.064 persones, 1.031 en règim de suspensió temporal del contracte de treball i 1.033 amb reducció de jornada.

AFECTACIÓ A LA MASSA SALARIAL I AL SALARI MITJÀ

Estadística d'Andorra assenyala que tant la massa salarial com el salari mitjà s'han vist afectats per aquestes suspensions temporals dels contractes de treball, perquè inclouen les aportacions del Govern.

La mateixa nota de premsa exposa les dades del salari mitjà i de massa salarial, que disminueixen, juntament amb el nombre d'assalariats, durant el mes de juliol en comparació amb el mateix mes de l'any anterior.

El salari mitjà es va situar en els 2.138,75 euros, un -0,8% en relació amb el juliol del 2019, tot i que la mitjana dels darrers 12 mesos d'aquest salari se situa en els 2.145,30 euros, un 0,5% superior al del període anterior.

Els assalariats van ser 37.488 persones al juliol, un -2,5% respecte al 2019; la mitjana d'assalariats d'acord amb les dades dels darrers 12 mesos és de 39.205 persones, un -0,3% en comparació amb el període anterior.

Finalment, la massa salarial també va disminuir, es va situar en els 80,18 milions d'euros, un -3,2% que el juliol del 2019; si es tenen en compte els darrers 12 mesos, la mitjana mensual de la massa salarial és de 84,11 milions, que equival a un creixement del 0,2% respecte a les dades del període anterior.

Contador

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2020 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés