Publicat 15/04/2016 18:58CET

El Govern crea una nova línia de 100 milions d'ajudes per a lloguer social

Vivienda
EUROPA PRESS

BARCELONA, 15 abr. (EUROPA PRESS) -

L'Agència de l'Habitatge de Catalunya ha creat una nova línia de 100 milions d'euros en ajudes per pagar el lloguer de pisos obtinguts a través d'entitats socials i de lloguer social a través de borses de mediació.

Aquesta convocatòria d'ajudes s'emmarca en el compromís del Govern d'intentar que no es produeixi cap desnonament, ha informat la Conselleria d'Economia i Hisenda aquest divendres en un comunicat.

La quantitat de la prestació es determinarà a partir de la diferència entre l'import que es paga i el que caldria abonar perquè no superi el 30% dels ingressos de l'arrendatari.

Podran percebre l'ajuda, que serà d'un màxim de 200 euros mensuals, aquelles persones que estiguin per sobre o per sota de 0,94 vegades l'Indicador de Renda de Suficiència de Catalunya (IRSC) ponderada.

NOVES AJUDES ORDINÀRIES

La Generalitat també ha obert una convocatòria d'ajudes ordinàries a les quals podran acollir-se els que compleixin els requisits sobre el preu del lloguer i la renda familiar.

L'import correspon al 40% del preu del lloguer i pot arribar fins a 2.400 a l'any, és a dir, 200 euros mensuals.

Està disponible per als pisos de Barcelona que no superin els 600 euros; de 450 a Girona i Tarragona; 400 a Lleida i de 350 a les Terres de l'Ebre, i el límit d'ingressos està marcat per l'IRSC.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés