Publicat 31/08/2023 14:28

Govern i Copa Amèrica acorden mantenir "el llegat tecnològic" de la competició a Catalunya

El conseller d'empresa i Treball, Roger Torrent (d), i el ceo de la Copa Amèrica, Grant Dalton (i), posen després de la presentació d'un conveni de col·laboració, en la Terminal Drassanes del Port de Barcelona, a 31 d'agost de 2023, a Barcelona
Lorena Sopêna - Europa Press

Torrent compara el model de la Copa Amércia amb l'ISE i l'MWC

BARCELONA, 31 ago. (EUROPA PRESS) -

El conseller d'empresa i Treball de la Generalitat, Roger Torrent, i el ceo de la Copa Amèrica, Grant Dalton, han acordat mantenir "el llegat tecnològic i industrial" de la competició esportiva a Catalunya.

Ho han fet aquest dijous mitjançant la signatura d'un conveni de col·laboració en un acte a la Terminal Drassanes del Port de Barcelona, on també ha participat el president de la infraestructura, Lluís Salvadó.

El conveni inclou la utilització de l'hidrogen verd a les embarcacions, la transferència de coneixement industrial entre organismes, la contractació d'empreses catalanes per part de la Copa Amèrica i el desenvolupament d'un videojoc.

Torrent ha assenyalat que, des d'un inici, el Govern es va proposar que la celebració de la competició tingués un impacte econòmic i social positiu a l'economia blava i al sector nàutic català, i que el conveni incideix en aquest objectiu.

Dalton ha recordat que la indústria marina és contaminant i que aquesta ha de treballar per implementar l'hidrogen i ha felicitat a Catalunya pel seu compromís amb la sostenibilitat.

L'HIDROGEN VERD

En primer lloc, l'acord té l'objectiu d'impulsar "un nou sector econòmic català" d'embarcacions nàutiques descarbonizadas que funcionin amb hidrogen verd.

Per poder dur a terme aquest objectiu, la Copa Amèrica s'ha compromès a transferir "el coneixement tecnològic" sobre l'hidrogen après durant la competició a l'agència per a la competitivitat de l'empresa, Acció.

Com va anunciar el Port de Barcelona al juny, els vaixells de suport que utilitzaran els equips en la Copa Amèrica estaran propulsats per hidrogen, convertint-se en la primera vegada que la infraestructura subministra aquest gas a aquest tipus d'usuaris.

CONTRACTACIÓ D'EMPRESES CATALANES

A més, ambdues institucions han acordat potenciar la contractació d'empreses catalanes per resoldre "la demanda de l'organització i dels equips".

Aquesta iniciativa s'articularà a través del programa 'Catalunya Clústers' d'Acció, que agrupa a 2.7000 empreses i agents associats que facturen uns 70.000 milions d'euros.

Torrent també ha anunciat que l'acord inclou la participació d'alguns proveïdors catalans en "el desenvolupament del primer videojoc de la història" d'aquesta competició.

CAPTACIÓ ESTRANGERA

Ha emfatitzat en la idea que les concrecions de l'acord pretenen captar inversió estrangera i que la competició sigui un "trampolí" per al desenvolupament de l'economia catalana.

Així, ha comparat el model d'esdeveniment de la Copa Amèrica amb les edicions de l'Integrated Systems Europe (ISE) i el Mobile World Congress (MWC) a Barcelona.

Salvadó ha assegurat que l'acord conté "elements transcendents" i ha assenyalat que el llegat de la Copa Amèrica ja ha arribat a Barcelona.
www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2023 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés