Publicat 10/7/2019 11:09:11 +02:00CET

El Govern convocarà una "cimera del canvi climàtic" a Catalunya durant els propers mesos

Ple del Parlament
EUROPA PRESS

BARCELONA, 10 jul. (EUROPA PRESS) -

El conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Damià Calvet, ha anunciat aquest dimecres que el Govern convocarà una "cimera del canvi climàtic" a Catalunya durant els propers mesos per treballar amb consens sobre aquesta qüestió.

Ho ha dit en la sessió de control del Govern durant el ple del Parlament, quan ha respost al diputat del PSC-Units Jordi Terrades, que li ha demanat celebrar una cimera d'aquest tipus, i Calvet ha explicat que abans farà reunions amb el sector per preparar-la.

També ha reivindicat que el Govern està compromès en la lluita contra el canvi climàtic i que ja va declarar l'"emergència climàtica", i que ara està disposat a celebrar una cimera per treballar amb consens sobre aquesta qüestió.

Ha assenyalat que per fer-hi front cal actuar en diversos àmbits i un d'ells és el transport públic, sobre el qual ha fet referència al descarrilament que s'ha produït en un tren de Rodalies que circulava entre Planoles i la Molina (Girona).

Calvet ha afirmat que aquest descarrilament ha posat de manifest "de nou la falta d'inversions del Govern espanyol" en Rodalies i ha criticat que és un assumpte que ve de lluny, d'anteriors governs tant del PP com del PSOE.