Publicat 01/04/2021 13:05CET

El Govern convoca els ajuts de 81,8 milions del Contracte Global d'Explotació pel 2021

Tractor treballant al camp
UNIÓN DE UNIONES

BARCELONA, 1 abr. (EUROPA PRESS) -

La Conselleria d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat ha convocat els ajuts associats al Contracte Global d'Explotació pel 2021, que ascendeixen a 81,8 milions d'euros, dels quals 36,98 milions provenen del Govern.

Aquests ajuts formen part del Programa de desenvolupament rural de Catalunya per al període de programació 2014-2020 i els cofinança el Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER), segons un comunicat del Govern d'aquest dijous.

Del capital que ha aportat el Govern, es destinaran 25.000 euros el 2021, 15,3 milions el 2022, 18,24 milions el 2023 i 3,42 milions el 2025; a més de sumar els fons estatals MAPA en la convocatòria en cas que sigui necessari.

Els ajuts van destinats a la primera instal·lació de joves agricultors i ramaders --la prioritat d'aquests ajuts--, la millora de la competitivitat de les explotacions agràries, la mitigació del canvi climàtic o la diversificació agrària.

A més, en termes de sostenibilitat, també es destinaran a la compensació de zones amb limitacions naturals, a pràctiques agroambientals, a l'agricultura ecològica o al foment de la ramaderia ecològica.

AJUTS A la MITIGACIÓ DEL CANVI CLIMÀTIC

La convocatòria preveu recursos addicionals de 16,95 milions d'euros procedents de l'Instrument de Recuperació de la Unió Europea (FEADER-IRUE) per fer front a la repercussió de la pandèmia en el sector agrícola i rural.

Aquesta línia se centra a promoure l'eficiència de recursos i a fomentar el pas a una economia baixa en carboni i que s'adapti al canvi climàtic a través d'un ús eficient de l'energia de les fonts d'energia renovables.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés