El Govern constitueix l'Agència de Ciberseguretat de Catalunya

Publicat 29/10/2019 13:00:51CET
El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública de la Generalitat, Jordi Puigneró, aquest dimarts
EUROPA PRESS

L'Hospitalet de Llobregat (BARCELONA), 29 oct. (EUROPA PRESS) -

El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública de la Generalitat, Jordi Puigneró, ha anunciat aquest dimarts la constitució de l'Agència de Ciberseguretat de Catalunya, després d'aprovar-ho en el Consell Executiu.

Ho ha dit en la inauguració institucional de la segona edició del Cibersecurity Congress, organitzat per Cesicat i Fira de Barcelona, que té lloc des d'aquest dimarts fins al dijous en el marc del saló Industry From Needs to Solutions, i compta amb 30 expositors, 60 ponents i un programa de 40 conferències.

El conseller ha defensat la creació de l'agència perquè, en la seva opinió, un govern avançat ha de crear les estructures necessàries per protegir els serveis públics, la seva economia i el benestar dels seus ciutadans: "El cibercrim és actualment la principal amenaça per a qualsevol professió, indústria i companyia al món".

Ha assenyalat que, des del Govern, volen promoure el sector empresarial català en l'àmbit de la ciberseguretat: "Volem traçar acords estratègics entre empreses internacionals i nacionals i promocionar l'intercanvi de coneixement".

Ha dit que volen conscienciar el sector privat català sobre la importància de la ciberseguretat i que també volen atreure, crear i retenir el talent a l'àrea de la seguretat cibernètica: "No pot haver-hi una societat digital avançada sense una societat totalment protegida en ciberseguretat".

Puigneró també ha destacat que aquest dimarts tenen lloc dues fites en matèria de ciberseguretat, perquè és el mes europeu per la ciberseguretat i comença la segona edició del Cibersecurity Congress a Barcelona.

"En aquest context, la voluntat de Catalunya de convertir-se en una nació avançada digitalment com a capital del Mobile World Congress (MWC), l'Smart City World Congress, el IOTSWC o la Industry Week, que se celebra aquesta setmana, ens dona la responsabilitat de definir una política pública de seguretat cibernètica", ha afirmat el conseller.