Publicat 30/4/2019 15:25:16 +02:00CET

El Govern concedeix la Creu de Sant Jordi a diversos expresidents del Parlament, a Messi i a La Trinca

Fútbol/Pichichi.- Messi se afianza en la cabeza del Pichichi con un gol que vale LaLiga
REUTERS / ALBERT GEA

BARCELONA, 30 abr. (EUROPA PRESS) -

El Govern ha acordat aquest dimarts concedir la Creu de Sant Jordi aquest any als expresidents del Parlament Joan Rigol, Núria de Gispert i Ernest Benach, al jugador del FC Barcelona Lionel Messi i als 50 anys de trajectria artística de La Trinca.

La portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha concretat en roda de premsa que distingeixen amb aquest reconeixement 29 personalitats i 15 entitats que han dut a terme serveis destacats a Catalunya en defensa de la seva identitat i en l'mbit cívic i cultural.

La Creu de Sant Jordi, que es va crear el 1981, és un dels mxims reconeixements que pot rebre una persona per part de la Generalitat.

En ser preguntada pel reconeixement a Núria de Gispert després de l'episodi en qu va animar a través de les xarxes la líder de Cs a Catalunya, Inés Arrimadas, a tornar al seu lloc d'origen --Jerez--, ha respost que "no ha calgut que ningú l'envi a Andalusia perqu ha marxat ella sola", i ha destacat que l'han reconegut pels seus mrits i trajectria política.

També ha dit que distingeixen Messi per la seva "brillant" carrera esportiva, a petició de la Secretaria General de l'Esport de la Generalitat, l'Ajuntament de Barcelona i del club blaugrana, i, en preguntar-se-li si han valorat que el Tribunal Suprem condemnés el jugador a 21 mesos de presó per frau fiscal, ha respost que no han entrat a valorar-ho.

ALTRES GUARDONATS

Entre els 29 guardonats també hi ha el president de Pimec, Josep Gonzlez; el dissenyador i dibuixant Lluís Juste de Nin; l'arquitecta Benedetta Tagliabue; l'eurodiputat d'Eslovnia Ivo Vajgl; l'esportista Núria Picas; el metge Carles Furriols; el compositor Lluís Albert; la presidenta de la Fundació Internacional de la Dona Emprenedora (Fidem), Joana Amat; la pedagoga Montserrat Andreu i el president electe de la Societat Dante Alighieri de Romania, Virgil Ani.

També hi són l'educadora Carme Giralt; els lingüistes Maria Carme Junyent, Joaquim Rafel i Gemma Rigau; la professora Núria Martín i una altra mestra i activista en defensa dels drets dels nens, Montserrat Juvanteny; la professora de dansa popular Núria Quadrada; el cantautor Biel Majoral; les activistes socials Merc Otero i Fina Rubio; el president del Cercle de Directius de Parla Alemanya, Albert Peters; el dissenyador grfic Josep Pla-Narbona; el bileg Jaume Terradas; la llibretera Montserrat Úbeda i el fotgraf Antoni Vidal.

Pel que fa a les entitats, el Govern ha volgut reconixer la feina de l'Associació Cívica per la Llengua 'El Tempir'; l'Ateneu de Trrega (Lleida); el Casal Catlic de Sant Andreu de Palomar; la coral Capella de Santa Maria de Ripoll (Girona); l'Escola Universitria d'Infermeria i Terpies Ocupacionals de Terrassa (Barcelona); la Facultat de Nutica de Barcelona; la fundació privada Família i Benestar; la Federació Catalana d'Entitats Corals i la Federació de Moviments de Renovació Pedaggica de Catalunya.

També han guardonat la fundació Carles Salvador; la fundació Museu Etnogrfic Vallhonrat així com les fundacions privades Altem, Ared i Aspronis.