Publicat 19/4/2019 11:48:53 +02:00CET

El Govern i el comer andorr pacten la campanya de rebaixes, del 21 de juny a l'1 de setembre

Govern i comer andorr pacten la campanya de rebaixes del 21 de juny a el 1 de setembre
EUROPA PRESS - Archivo

ANDORRA LA VELLA (ANDORRA), 19 abr. (EUROPA PRESS) -

La campanya de rebaixes d'estiu a Andorra comenar el proper 21 de juny i s'allargar fins a l'1 de setembre, segons ha aprovat el Govern a través d'un decret i de manera consensuada amb el sector.

El període de descomptes s'anticipa uns quants dies a la proposta espanyola, per captar l'atenció del turista, i s'allarga gairebé dos mesos i mig.

També han acordat, en el Consell de Ministres de la setmana passada, una campanya de rebaixes privades --reservades només a un grup concret de clients-- entre el 14 i el 20 de juny.

Fa només quatre anys que Andorra regula les rebaixes; el 2015 es va aprovar un decret per acabar amb la lliure disposició dels comerciants a marcar les seves prpies dates, amb la voluntat d'aportar regularitat i donar més garanties als operadors del sector.

Segons marca el decret, els comerciants tenen llibertat per aplicar o no aplicar rebaixes en els seus productes, encara que si ho fan només pot ser en aquest període establert.

EQUILIBRI

Els comerciants aproven les dates de la campanya i consideren que són un "equilibri" entre els interessos del petit comer i els de les grans superfícies, ha manifestat a Europa Press Antonio Miralles, vicepresident de l'associació de comerciants de Riberaygua i Travesseres (Andorra la Vella) i director d'un centre comercial.

Les grans superfícies preferirien campanyes més llargues, per aix perjudica els petits comeros, que no poden competir amb les ofertes que presenten els primers.

Miralles també ha celebrat que les rebaixes s'anticipin gairebé dues setmanes a les espanyoles i que, en ser unificades, permeten fer una comunicació promocional més efectiva fora del país.

La presidenta de l'associació de comerciants de la zona Vivand (Escaldes-Engordany), Susana Venable, també ha valorat de manera positiva el període que ha marcat el Govern, encara que considera que les rebaixes privades són "massa llargues", ha manifestat a Europa Press.

No té el mateix posicionament en el cas de les rebaixes d'hivern, perqu comencen abans de Nadal i "implica llanar-se pedres a la nostra prpia teulada".

Venable, que ostenta un petit negoci, considera que haurien de comenar després de les festes nadalenques.