Publicat 5/12/2019 15:41:59 +01:00CET

El Govern de Colau compra un bloc de 13 pisos per 2,2 milions a Sants per tempteig i retracte

Els regidors Marc Serra i Lucía Martín, BComú
EUROPA PRESS

És la primera adquisició d'un edifici sencer d'aquest mandat

BARCELONA, 5 des. (EUROPA PRESS) -

L'Ajuntament de Barcelona ha mercat un immoble del barri de Sants de 13 habitatges i dos locals comercials de 98 metres quadrats per 2,2 milions d'euros per tempteig i retracte, que incorporarà al parc de lloguer social i assequible.

En una roda de premsa aquest dijous, la regidora d'Habitatge, Lucía Martín, ha explicat que el Govern municipal ha intervingut en una operació de compravenda entre privats d'aquest edifici, la qual cosa ha impedit "una operació potencialment gentrificadora".

Dels 13 pisos, n'hi ha nou amb inquilins i quatre que n'estan buits, i Martín ha detallat que s'estudiarà la situació de cada família per regularitzar i adaptar els seus contractes al règim de lloguer públic de l'Institut Municipal de l'Habitatge i Rehabilitació (Imhab).

És la primera operació de venda d'un immoble sencer entre privats que impedeix l'Ajuntament des que s'ha iniciat aquest mandat municipal: "La idea és posar els quatre pisos restants a la disposició de les famílies de la Taula d'Emergència Habitacional", ha expressat.

El regidor del districte de Sants-Montjuïc, Marc Serra, ha celebrat l'operació, i ha assegurat que l'edifici es troba en bon estat, i només es preveuen fer obres d'adequació de "caràcter menor" per adaptar-ho als requeriments dels pisos públics.

Amb aquesta, ja en són 23 les operacions de compra de blocs sencers d'habitatges que ha fet l'Ajuntament en els últims quatre anys, i, en total, per aquest sistema s'ha incrementat el parc d'habitatge públic fins a 414 pisos.

Martín ha subratllat que l'Ajuntament ha mercat des del 2015 un total de 749 pisos, dels quals 186 són al districte de Sants-Montjuïc, i el consistori té 65 promocions d'habitatge públic en marxa, la qual cosa suma un total de 4.369 pisos.

el més llegit

 1. 1

  A presó dos joves per dos robatoris en mitja hora al Vendrell (Tarragona)

 2. 2

  Moren un jove de 20 anys i una noia de 24 en precipitar-se des d'un balcó a Lleida

 3. 3

  Coronavirus.- La Marató de Barcelona 2020 s'anul·la i se celebrarà el 7 de novembre del 2021

 4. 4

  Crema una embarcació al port d'Empuriabrava (Girona) sense causar ferits

 5. 5

  Mor una persona atropellada per un tren de mercaderies entre Torredembarra i Tarragona