El Govern de Colau assenyala la transició digital com un dels grans reptes de Barcelona

Publicat 12/11/2019 16:43:44CET
La tinent d'alcalde Laia Bonet en la inauguració de l'Smart City Week
EUROPA PRESS

Arrenca la segona edició Smart City Week, prèvia a l'Smart City World Congress

BARCELONA, 12 nov. (EUROPA PRESS) -

La tinent d'alcalde d'Agenda 2030 i Transició Digital de Barcelona, Laia Bonet, ha assenyalat aquest dilluns la transició tecnològica i digital com un dels grans reptes de la ciutat: "Hem de fer possible un model de 'smart city' sostenible, justa i inclusiva", ha dit.

En la seva intervenció en la inauguració de la segona Smart City Week, que se celebra des d'aquest dilluns fins al 17 de novembre, en una trobada que proposa més de 50 activitats a tota la ciutat amb motiu de l'Smart City Expo World Congress que acollirà la capital catalana del 19 al 21 de novembre.

Bonet ha dit que en aquesta edició vol mostrar "una cara més ètica" de la tecnologia, i amb el lema 'Ciutat en acció', la setmana d'activitats pretén apropar a la ciutadania la noció d'una ciutat que utilitza la tecnologia i el coneixement acumulat per aconseguir un entorn més sostenible, just i inclusiu.

La regidora ha assegurat que la iniciativa vol reflexionar sobre com les tecnologies modifiquen la ciutat i la vida dels seus veïns: "Volem avançar cap a una ciutat més intel·ligent i democràtica", i ha insistit que la tecnologia ha de veure's com un mitjà i no com un fi.

En aquest sentit, Bonet ha destacat que amb la iniciativa es vol reflectir un nou paradigma que posi el focus en l'"humanisme tecnològic", que estigui centrat en la vida de les persones i no només en la idea d'una ciutat hiperconnectada.

L'epicentre de la programació de l'Smart City Week serà l'antiga fàbrica del Poblenou Ca l'Alier i es parlaran temes com la cultura, la participació ciutadana i perspectiva de gènere dins de l'ecosistema de les ciutats intel·ligents, en una iniciativa impulsada per l'Ajuntament i la Fundació BIT Habitat.

TRES ITINERARIS

L'Smart City Week proposa un programa basat en tres itineraris temàtics ordenats en una escala temporal: 'Transformar la ciutat avui', 'Transformar la ciutat d'ahir' i 'Transformar la ciutat del futur'.

Amb l'objectiu d'arribar a un públic més ampli, s'han programat activitats de diferents formats com a diàlegs, tallers, activitats culturals i de ciutat o activitats familiars, que poden ser itineraris, visites guiades, portes obertes i activitats escèniques, entre d'altres.

Algunes de les destacables del programa són el diàleg 'Diplomàcia científica per a ciutats sostenibles', la conferència 'Ciutat, tecnologia i imaginaris distòpics', i activitats que s'han fet en col·laboració amb altres institucions acadèmiques com la proposta de GRECS-UB 'Criminalització de la protesta a la ciutat. Present i futur', i 'Les polítiques estranyes dels objectes de disseny', en col·laboració amb el Centre Universitari de Disseny BAU.