Actualitzat 30/6/2020 14:17:05 +00:00 CET

Montero veu "oportú" que la taula de diàleg es reuneixi després de les eleccions basques i gallegues

La ministra portaveu i d'Hisenda, María Jesús Montero, compareix en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, Madrid (Espanya), 30 de juny del 2020.
EUROPA PRESS/E. Parra. POOL - Europa Press

MADRID, 30 juny (EUROPA PRESS) -

La ministra d'Hisenda i portaveu del Govern espanyol, María Jesús Montero, considera "oportú" que la taula de diàleg amb la Generalitat es reuneixi a partir del 12 de juliol, quan acabin les eleccions autonòmiques al País Basc i Galícia.

En la conferència de premsa posterior al Consell de Ministres, Montero ha defensat que, després del "parèntesi" que ha suposat la pandèmia de coronavirus, s'ha tornat a una normalitat que permet anar reprenent alguns dels afers que estaven pendents, entre els quals aquest fòrum entre els governs central i català.

En aquest punt, ha recordat que el president Pedro Sánchez ja va anunciar que no tindria "cap inconvenient" perquè aquesta taula de diàleg es reuneixi al llarg del mes de juliol. "I sembla oportú que sigui després de les conteses electorals al País Basc i Galícia", ha postil·lat.

La portaveu ha assenyalat que el Govern de la Generalitat també ha de dir si li sembla "oportú" que aquesta reunió se celebri al juliol i ha insistit que l'executiu central no tindrà cap problema sempre que la pandèmia i els brots estiguin controlats. "Si això varia, l'agenda política també ho faria", ha apuntat.

"L'ÚNICA SOLUCIÓ" ÉS EL DIÀLEG

Montero ha reiterat que el Govern de Sánchez defensa que "l'única solució" passa per discutir i debatre la situació que viu Catalunya i que, després de l'aturada pel coronavirus, cal reprendre aquesta agenda per canalitzar un diàleg que doni resposta a "un conflicte que fa massa temps que està enquistat".

Sobre l'advertiment de Ciutadans que una convocatòria d'aquesta taula de diàleg podria tirar per terra l'aprovació dels pressupostos generals de l'Estat del 2021, la portaveu ha subratllat que "no és el moment" de "vetos creuats" sinó que tots els partits es fixin més en el que els uneix que no pas en el que els separa.

Contador