Actualitzat 15/11/2019 15:09:23 +00:00 CET

El Govern central retira gairebé 3.600 milions de la guardiola de les pensions per pagar la nòmina de desembre

Óscar Cañas - Europa Press

MADRID, 15 Nov. (EUROPA PRESS) -

El Consell de Ministres ha aprovat aquest divendres un reial decret llei per retirar 3.598,2 milions d'euros del Fons de Reserva de la Seguretat Social per garantir el pagament de les pensions al desembre, que inclou la paga extra de Nadal.

Així ho ha assenyalat la ministra de Treball, Migracions i Seguretat Social en funcions, Magdalena Valerio, durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, en què ha explicat que aquest import és el límit que es pot extreure segons estableix la Llei del Fons de Reserva de la Seguretat Social, tot i que ha confiat que finalment no s'hagi de fer servir tota aquesta quantitat.

El reial decret llei també inclou l'ampliació de crèdit del pressupost de la Seguretat Social amb càrrec a la previsió dels ingressos superiors sobre el pressupost inicial del 2019, perquè les cotitzacions socials estan creixent aquest any a un ritme del 8% i l'executiu confia que continuïn fent-ho durant els mesos de novembre i desembre. Com el pressupost actual és el del 2018 prorrogat, l'executiu ha hagut d'incorporar en el decret aquests ingressos, segons ha explicat Valerio.

"La situació de pròrroga pressupostària motiva una important distància entre les magnituds que van servir de base per confeccionar el pressupost del 2018 i el volum d'obligacions que han de suportar els crèdits dels respectius pressupostos de despeses", ha destacat.

Valerio ha destacat que l'augment de les pensions de l'1,6% aquest any i del 3% en el cas de les mínimes no estava previst en els comptes, com tampoc no ho estava l'augment dels ingressos per cotitzacions, a causa de la millora dels salaris, a l'alça del SMI i l'augment de les bases mínimes i màximes de les cotitzacions. "El reial decret llei incorpora totes dues circumstàncies i equilibra la partida de despeses i ingressos", ha afegit.

el més llegit

 1. 1

  Un detingut a Malgrat de Mar (Barcelona) per presumptament estafar 20.000 euros

 2. 2

  En llibertat el detingut per atropellar cinc ciclistes a Sant Pere de Vilamajor (Barcelona)

 3. 3

  Un camió s'incendia en l'AP-7 a l'altura de l'Ametlla de Mar (Tarragona)

 4. 4

  Unes 50 persones es concentren a Salou (Tarragona) per recordar la mort d'un manter el 2015

 5. 5

  Els curtmetratges de Manresa dels anys 60 i 70 superen les 5.000 visualitzacions