Publicat 4/2/2020 15:48:58 +01:00CET

El Govern central resta importància al discurs d'ERC contra el rei el dia de l'obertura solemne de les Corts

La ministra d'Hisenda i portaveu del Govern central, María Jesús Montero, durant la roda de premsa després del Consell de Ministres a La Moncloa, Madrid (Espanya), 4 de febrer del 2020.
Eduardo Parra - Europa Press

MADRID, 4 febr. (EUROPA PRESS) -

La ministra d'Hisenda i portaveu del Govern central, María Jesús Montero, ha restat importància al discurs d'ERC contra el rei Felip VI aquest dilluns, just abans de l'obertura solemne de la XIV legislatura, que va presidir el monarca al Congrés.

Durant la seva intervenció en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, Montero ha afirmat que no és cap novetat que ERC no estigui d'acord amb la Monarquia i fins i tot ha assenyalat que porten implícit en el nom la seva aposta per una organització diferent de l'Estat, perquè s'anomenen a si mateixos republicans.

Tampoc ha considerat una novetat que ERC no assisteixi als plens del Congrés o en els actes als quals intervé el monarca. Això sí, la portaveu de l'executiu veu "exigible" a ERC el respecte a la figura del cap de l'Estat, independentment que cada formació política exerceixi la seva "llibertat d'expressió".

Aquesta ha estat la resposta de la ministra quan li han preguntat si el Govern central es troba còmode amb la posició d'ERC sobre el monarca, que aquest dilluns va llegir una declaració (juntament amb JxCat, EH Bildu, la CUP i el BNG) abans de l'obertura de les Corts, en la qual van assegurar que la Monarquia és "anacrònica i una herència del franquisme", que no els representa i van exigir que es trenqui amb la institució.

María Jesús Montero, no obstant això, considera que aquest dilluns a les Corts es va mantenir en tot moment el respecte, durant l'acolliment i la rebuda al rei i ha volgut deixar clar que el Govern central va manifestar el seu suport al cap de l'Estat.