Actualitzat 05/05/2020 16:38

El Govern central acorda reprendre la licitació d'obra pública després de la suspensió

Un operario trabaja en el inicio de la remodelación de la calzada de la calle Colón para habilitar un carril bus doble para los taxis y la EMT. En Valencia (Comunidad Valenciana, España), a 27 de abril de 2020.
Rober Solsona - Europa Press

MADRID, 5 maig (EUROPA PRESS) -

El Govern central ha acordat reprendre la licitació d'obra pública després d'aixecar la suspensió a aquesta mena de contractes que va incloure el decret que es va aprovar el passat 14 de març al Congrés dels Diputats i que va establir l'estat d'alarma.

Així, l'executiu torna a promoure les obres públiques gairebé dos mesos després de paralitzar les que no estiguessin justificades. "El govern ha acordat que s'aixequi la suspensió que va establir el decret de l'estat d'alarma", ha anunciat la portaveu del Govern central, María Jesús Montero.

"A més, es permet que les administracions puguin avançar els contractes que s'han suspès per l'emergència sanitària, una mesura que beneficiarà un nombre important de proveïdors del sector públic", ha afegit la també ministra d'Hisenda en la conferència de premsa posterior al Consell de Ministres.

L'aixecament de la suspensió per a la licitació d'obres públiques s'emmarca en l'objectiu que el ministre de Transports i Mobilitat, José Luis Ábalos, s'ha marcat per erigir la construcció com una de les palanques de la recuperació econòmica.

Així mateix, ha assegurat que mirarà de no paralitzar les obres d'infraestructures "estratègiques" i que es van haver de paralitzar a causa de la crisi, tot i que apunta la possibilitat de revisar els terminis d'execució d'altres actuacions.

No obstant això, el sector de l'obra pública va patir una caiguda del 32,2% el primer trimestre de l'any, malgrat que amb prou feines el període comprèn quinze dies de paralització del sector.

En concret, les diferents administracions públiques van adjudicar contractes d'obres entre gener i març per un import de 3.436 milions d'euros, que implica una retallada d'uns 1.640 milions en relació amb un any abans, segons les dades de la patronal de grans constructores i concessionàries Seopan.

D'aquesta manera, la licitació d'obra va trencar la tendència de creixement que havia anat registrant, perquè a tancament del 2019 va encadenar tres exercicis consecutius a l'alça i va marcar un màxim des del 2010 amb un volum de 18.544 milions d'euros.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés