Actualitzat 4/5/2020 14:08:36 +00:00 CET

El Govern central reparteix més de 14 milions de màscares a 3.500 punts de tot Espanya

MONCLOA

MADRID, 4 maig (EUROPA PRESS) -

El Govern central ha començat a repartir aquest dilluns 14,5 milions de màscares a més de 3.500 punts de distribució de tot Espanya per promoure'n l'ús, que a partir d'ara és obligatori, al transport públic.

Segons ha informat La Moncloa, 15.000 efectius distribueixen màscares als principals punts de transport, municipis i entitats socials en l'inici de la fase un de la desescalada.

En aquest sentit, les forces i cossos de seguretat de l'Estat també reparteixen màscares des de primera hora a Càritas, la Creu Roja i el Comitè Espanyol de Representants de Persones amb Discapacitat (CERMI).

A més, als municipis el repartiment es fa amb la col·laboració de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP), els ajuntaments, les diputacions provincials, els cabildos i els consells insulars.

L'ordre estableix l'obligatorietat de fer servir màscares a tots els usuaris dels serveis de transport públic i col·lectiu, tant terrestre, com autobús, taxi, VTC i ferrocarril, així com aeri i marítim.