Publicat 18/3/2020 16:50:11 +01:00CET

El Govern central recorda a les CA que l'estat d'alarma no restringeix la mobilitat de mercaderies

La ministra d'Indústria, Comerç i Turisme, María Reyes Maroto, ha presidit una reunió extraordinària de la Conferència Sectorial de Turisme
MINISTERIO DE INDUSTRIA

MADRID, 18 mar� (EUROPA PRESS) -

La ministra d'Indústria, Comerç i Turisme, María Reyes Maroto, ha recordat que l'estat d'alarma que ha decretat Espanya a causa de la crisi sanitària del coronavirus no restringeix la mobilitat de mercaderies per garantir el proveïment.

Així ho ha indicat Maroto durant la reunió extraordinària de la Conferència Sectorial de Comerç que s'ha convocat per analitzar l'impacte del coronavirus a tota la cadena de valor, de la mateixa manera que per reforçar els mecanismes de cooperació entre administracions.

En concret, ha explicat als representants autonòmics la feina que desenvolupa el seu departament i ha detallat el paquet de mesures que va aprovar dimarts el Consell de Ministres, especialment les que afecten pimes i autònoms en matèria de liquiditat i garanties financeres, fiscal i laboral.

Maroto ha explicat que a través del Pla Accelera PIME treballaran per reforçar els programes d'ajudes a la digitalització, s'han intercanviat dades sobre l'impacte de la pandèmia als territoris, s'han aclarit dubtes de caràcter tècnic i s'ha consensuat continuar treballant de manera coordinada.

A més a més, s'ha acordat que la conferència continuï sent un canal de comunicació estable entre administracions i un instrument essencial per traslladar informació als interlocutors socials i empresarials de cada territori.