Publicat 1/9/2020 17:00:19 +02:00CET

El Govern central recalca a ERC que "el problema" de la taula de diàleg és Torra

La ministra portaveu i d'Hisenda, María Jesús Montero, a La Moncloa, Madrid (Espanya), 1 de setembre del 2020.
Eduardo Parra - Europa Press

MADRID, 1 set. (EUROPA PRESS) -

El Govern espanyol ha reiterat la seva disponibilitat per tornar a reunir la taula de diàleg sobre Catalunya que al gener va pactar amb ERC, però considera que "el problema" és el president de la Generalitat, Quim Torra, que "no vol" celebrar la reunió o que planteja condicions "fora de la realitat".

"Si ERC vol reunir la taula, amb el primer que ha de parlar és amb Torra. Bé, no sé si Torra, Carles Puigdemont o Artur Mas; haurà d'explorar l'espai PDeCAT, ha assenyalat la ministra portaveu, María Jesús Montero, que ha ironitzat amb la divisió entre tots dos partits.

En la conferència de premsa posterior al Consell de Ministres, Montero ha reiterat que hi ha qüestions en les quals es pot arribar a "punts de trobada" i d'altres, com l'autodeterminació o l'amnistia, amb les quals el Govern central ja ha estat "absolutament clar", però ha reiterat que ERC ha de convèncer Torra perquè es convoqui la reunió.

En tot cas, la ministra prefereix parlar de "punts de trobada" amb ERC, més que de "línies vermelles", i més quan "s'entén que és una formació progressista" amb la qual el PSOE pot arribar a acords.

LA JUSTÍCIA ACTUARÀ

Quant a la possibilitat que Torra desobeeixi la decisió del Suprem sobre el seu recurs contra la condemna per inhabilitació, ha assenyalat que als representants polítics se'ls exigeix que compleixin la legalitat i que "no es pot entendre" que els representants dels ciutadans incompleixin les lleis.

Després de recordar que els poders judicials han anat advertint els membres del Govern, ha avisat que si no es compleixen les lleis, "la justícia actuarà".

Contador