Actualitzat 4/10/2019 15:42:27 +00:00 CET

El Govern central qualifica d'"inacceptables" els aranzels de Trump

- Eduardo Parra - Europa Press

Avisa que "Europa és gran i és el moment de demostrar-ho"

MADRID, 4 Oct. (EUROPA PRESS) -

El Govern central veu "inacceptables" les sancions provisionals que va anunciar l'Administració de Trump a determinats productes agroalimentaris europeus, si bé n'està "segur" que Espanya i Europa sabran respondre i faran front a les mesures proteccionistes, perquè "Europa també és gran i és el moment de demostrar-ho".

Així ho ha indicat la portaveu del Govern central en funcions, Isabel Celaá, en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, després que l'Administració de Trump hagi publicat una llista amb els productes agroalimentaris que podrien patir la imposició de nous aranzels, la qual cosa a Espanya afectaria productes per import de prop de 1.000 milions d'euros.

"Les sancions provisionals que va anunciar el Govern nord-americà ens semblen i són inacceptables", ha indicat Celaá, i s'hi ha sumat instants després el ministre d'Agricultura, Pesca i Alimentació en funcions, Luis Planas, davant la possible imposició d'aranzels, que afectaria principalment Itàlia, França, Alemanya, el Regne Unit i Espanya, amb especial incidència en productes com el vi, l'oli, cítrics, embotits o el formatge.

Celaá ha admès que la guerra aranzelària podria provocar perjudicis en diversos sectors productius importants espanyols, si bé ha indicat que el Govern central confia "plenament" en la negociació i el multilateralisme.

"El Govern d'Espanya, braç a braç amb la UE, farà front a les amenaces comercials", ha assegurat, i aposta per l'arbitratge i el diàleg "més que per les represàlies".

En qualsevol cas, ha dit que Espanya i Europa "sabran respondre les mesures proteccionistes i nacionalistes dels gegants internacionals" i ha subratllat que "Europa també és gran i és el moment de demostrar-ho".

La portaveu de l'executiu també ha reconegut que hi ha "signes evidents de desacceleració econòmica mundial", si bé ha recalcat que Espanya manté índexs de creixement superiors a la mitjana europea i ha recordat que sempre s'ha regit per la "prudència".

el més llegit

 1. 1

  Tres detinguts per vendre marihuana a tota Europa des de Sant Quirze (Barcelona)

 2. 2

  Treballen en l'extinció d'un foc en una empresa a Sant Fruitós de Bages (Barcelona)

 3. 3

  Mollet del Vallès (Barcelona) farà més PCR a contactes de positius aquesta setmana

 4. 4

  L'Ajuntament de Lleida demana al Govern competència en habitatge per mobilitzar pisos buits

 5. 5

  Crema una furgoneta a la carretera C-32 a Sant Pol de Mar (Barcelona)