Publicat 30/09/2020 12:10CET

El Govern central prorroga les restriccions per viatjar a Espanya des de tercers països fins el 31 d'octubre

Terminal T4 de l'Aeroport Adolfo Suárez Madrid-Barajas. Madrid (Espanya), 5 de juny del 2020.
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

MADRID, 30 set. (EUROPA PRESS) -

El Govern espanyol ha prorrogat fins el 31 d'octubre la restricció temporal de viatges no imprescindibles des de tercers països a la Unió Europea i països associats Schengen per raons d'ordre públic i salut pública amb motiu de la crisi sanitària del coronavirus.

El Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) publica aquest dimecres una altra pròrroga de l'ordre per restringir temporalment viatges no imprescindibles, aprovada al juliol, i que s'ampliarà fins les 24 hores del 31 d'octubre.

La Recomanació (UE) 2020/912 del Consell, de 30 de juny, sobre la restricció temporal dels viatges no essencials a la Unió Europea, va establir una llista de tercers països des d'on es pot viatjar a la UE, i un conjunt de categories específiques de persones exemptes d'aquestes restriccions, independentment del seu lloc de procedència.

Aquesta recomanació s'ha modificat diverses vegades per anar reduint la llista de tercers països en vista de l'empitjorament de la situació epidemiològica.

Els residents dels països que no es veuen afectats per aquesta ordre són Austràlia, Canadà, Geòrgia, Japó, Nova Zelanda, Ruanda, Corea del Sud, Tailàndia, Tunísia, Uruguai i Xina.

Resten exempts d'aquestes restriccions els residents habituals a la Unió Europea, estats associats Schengen, Andorra, Mònaco, el Vaticà (Santa Seu) o San Marino que ho acreditin documentalment.

També els titulars d'un visat de llarga durada expedit per un estat membre o associat Schengen, professionals de la salut, investigadors sanitaris i professionals que cuiden gent gran, personal de transport, diplomàtics, estudiants o persones que viatgin per motius familiars imperatius acreditats, entre d'altres.

Contador

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2020 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés