Actualitzat 14/4/2020 9:25:29 +00:00 CET

La Moncloa pren el control dels centres privats que fan tests i en regularà el preu

Sanitaris de l'Hospital Severo Ochoa, Leganés/Madrid (Espanya) 13 d'abril del 2020.
Ricardo Rubio - Europa Press

La sanitat privada ha de posar tots els seus mitjans a la disposició de les CA

MADRID, 14 abr. (EUROPA PRESS) -

El Govern central ha posat a disposició de les comunitats autònomes tots els centres clínics de titularitat privada que fan tests ràpids a partir d'aquest dimarts, i s'ha adjudicat la possibilitat d'adoptar mesures per regular-ne el preu per evitar situacions abusives.

Així ho estableix l'Ordre SND/344/2020 que ha publicat aquest dimarts el Butlletí Oficial de l'Estat, que també estableix que els centres privats han de notificar tots els casos que detectin i el nombre de tests que comprin, especificant el tipus de material, nombre d'unitats i destinació d'ús.

D'aquesta manera, les comunitats autònomes tindran a la seva disposició els centres, serveis i establiments sanitaris de diagnòstic clínic de titularitat privada que no presten servei en el Sistema Nacional de Salut, de la mateixa manera que el seu personal.

Els centres, serveis i establiments sanitaris de diagnòstic clínic de titularitat privada han d'estar disponibles per entrar a formar part o reforçar els circuits de diagnòstic a partir d'aquest dimarts i notificar a l'autoritat sanitària competent de la comunitat autònoma els casos detectats.

Aquestes mesures estaran vigents fins que acabi l'actual estat d'alarma, que va començar el passat 14 de març i que es prorrogarà, com a mínim, fins el proper 26 d'abril. L'incompliment d'aquesta disposició pot ser motiu de sanció.