Publicat 21/3/2020 10:50:40 +01:00CET

El Govern central podrà concedir indults tot i l'estat d'alarma i la suspensió de terminis administratius

MADRID, 21 mar� (EUROPA PRESS) -

El Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) recull aquest dissabte una ordre per la qual l'Executiu central reprèn tots els procediments per sol·licitar i concedir la gràcia de l'indult malgrat l'estat d'alarma en què es troba el país des de fa una setmana i a la suspensió dels terminis administratius, actualment en vigor.

Així, el Ministeri de Justícia ha acordat reactivar per "raons d'interès general" els indults que estiguessin en tramitació amb data de 14 de març --dia en què va entrar en vigor l'estat d'alarma-- o que s'hagin iniciat o vagin a iniciar-se amb posterioritat a aquesta data.

Aquesta norma arriba al BOE tres setmanes abans de la Setmana Santa, data en què diversos Governs han aprofitat per concedir la gràcia d'indult a nombrosos presos.

Des de l'1 de gener de 2020 el Govern ha aprovat 10 indults, entre ells el d'un exalcalde del PSOE que va falsificar un informe perquè la seva mare pogués posar unes finestres a la casa.

el més llegit

 1. 1

  Instal·len a Mataró una llamborda en record de l'exministre anarquista Joan Peiró davant de l'última casa on va viure

 2. 2

  Unes 300 persones fan una cadena humana a Tarragona per denunciar que les mesures sanitàries a l'aula són "insuficients"

 3. 3

  Encontats homenatja Josep Vallverdú amb una escultura del popular personatge Rovelló a la plaça del Pou de Balaguer

 4. 4

  AMPLIACIÓ:Els treballadors de Saint-Gobain tornen a tallar l'N-340 a l'Arboç per denunciar el tancament de la cristalleria

 5. 5

  Nou integrants d'una coral de gòspel de Sallent donen positiu en la covid-19