Publicat 12/11/2021 11:23CET

El Govern central pacta amb ERC i PNB que interins amb més de 5 anys siguin fixos sense opositar i amb concurs de mèrits

Archivo - Arxiu - Una treballadora pública de l'Agència Estatal de l'Administració Tributària
Gustavo Valiente - Europa Press - Archivo

MADRID, 12 nov. (EUROPA PRESS) -

El Govern central ha arribat aquest dijous a un acord amb ERC i el PNB perquè els treballadors de l'Administració Pública amb caràcter d'interinitat amb més de cinc anys en el mateix lloc de treball obtenguin una plaça fixa, sense la necessitat d'opositar, mitjançant un concurs de mèrits d'acord amb l'article 61.6 de la Llei de l'Estatut bàsic de l'empleat públic (EBEP).

L'acord, al qual van arribar els grups del PSOE i Unides Podem amb ERC i el PNB, inclou dues disposicions addicionals que obliguen les administracions a convocar "pel sistema de concurs les places de caràcter estructural que han estat ocupades per personal temporal" almenys des de l'1 de gener del 2016, a comptar cinc anys des del 31 de desembre del 2020, han informat fonts parlamentàries.

Això suposa una rebaixa a cinc anys després dels deu exigits inicialment pel Ministeri d'Hisenda per rebaixar la temporalitat en l'Administració, i deixar així la porta oberta perquè puguin consolidar la plaça de manera automàtica.

Les mateixes fonts han explicat que als interins de tres a cinc anys se'ls exigirà un "concurs-oposició en el qual els exercicis de la fase d'oposició poden no ser eliminatoris", mentre que a partir de cinc anys hi haurà un concurs de mèrits emparat en l'article 61.6 de l'EBEP. "Les places que poden sortir per concurs no estan condicionades en no haver estat prèviament convocades", han afegit.

D'altra banda, l'acord també inclou que s'estenen "explícitament" a les societats mercantils públiques, entitats públiques empresarials, fundacions del sector públic i consorcis del sector públic.

Així mateix, es modifica la disposició transitòria que aborda els processos del 2017 i el 2018. "Es continua parlant que han d'estar resoltes abans del 31 de desembre del 2024 però s'elimina la referència explícita que "es continuaran executant d'acord amb les previsions de les respectives convocatòries"", han indicat.

Contador

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés