Publicat 11/05/2021 17:53CET

El Govern central licita adaptar a l'ample internacional el Centre Logístic de Barcelona

Arxiu - Vies de tren.
EUROPA PRESS

BARCELONA, 11 maig (EUROPA PRESS) -

El Consell de Ministres ha autoritzat aquest dimarts la licitació de les obres per adaptar a l'ample internacional el Centre Logístic de Barcelona-Can Tunis per 17,23 milions d'euros, segons un comunicat del Govern espanyol aquest dimarts.

El projecte inclou actuacions en plataforma, via i electrificació, i fins i tot els aparells de via necessaris per
garantir una correcta explotació, per implementar l'ample mixt, tant internacional com ibèric.

La licitació, que es farà a través d'Adif, compta amb un termini d'execució de deu mesos i s'inclou en el desenvolupament i compliment del protocol subscrit pel Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (MITMA) amb l'Autoritat Portuària de Barcelona.

Barcelona-Can Tunis és el punt on conflueixen la línia Castellbisbal-Morrot, que pertany a la Xarxa Ferroviària d'Interès General (XFIG), i les línies per accedir al Port de Barcelona, per la qual cosa el contracte pretén impulsar el transport de mercaderies i la integració eficient del ferrocarril en la cadena logística.

En concret, a la capçalera costat Castellbisbal es col·locarà el tercer carril a la via 2 d'aquest branc en una longitud d'1,5 quilòmetres sobre la superestructura existent i la connexió de la via del branc de Castellbisbal amb la del carrer 4.

També s'implantarà l'ample mixt a les vies 18, 20 i 22, amb una longitud útil de 750 metres, i a les vies 46, 48 i 50, que disposaran d'una longitud útil de com a mínim 550 metres; a més d'electrificar les vies 32, 34 i 36 per reduir l'afecció a l'explotació mentre es fan les obres.

Finalment, s'instal·larà l'ample mixt a la via 2 a la capçalera costat Morrot, i inclou els aparells necessaris.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés