El Govern central justifica que Iglesias participi en la taula de negociació

Actualitzat 11/2/2020 16:22:35 CET
Ricardo Rubio - Europa Press

MADRID, 11 febr. (EUROPA PRESS) -

El Govern central justifica que el vicepresident segon i líder d'Unides Podem, Pablo Iglesias, participi en la taula de diàleg polític amb el Govern per la seva capacitat per "facilitar vies de diàleg", segons sostenen fonts de l'executiu central.

Malgrat que el grup d'Unides Podem a Catalunya, En Comú Podem, defensa la possibilitat de negociar un referèndum pactat d'autodeterminació com a solució al conflicte amb l'independentisme, l'executiu central assevera que el fet que Iglesias s'incorpori a la taula no suposa que el Govern central canviï la seva posició pel que fa a un referèndum d'independència a Catalunya.

En aquest sentit, les fonts recorden que Iglesias ha dit públicament que ell, com a vicepresident del Govern central, assumirà i defensarà la posició que fixi Sánchez en la qüestió catalana i que no va més enllà de proposar una reforma de l'actual Estatut.

IGLESIAS NO ÉS EL MEDIADOR

Per això mateix, rebutgen que Iglesias pugui ser considerat el mediador que exigeix Torra, una figura que l'executiu central considera innecessària perquè esgrimeix que els "47 milions d'espanyols" seran testimonis dels acords als quals arribi la taula.

Ara per ara no se sap res de la resta de membres que integraran la delegació governamental, més enllà que Sánchez la presidirà en la reunió constitutiva. Les fonts s'han limitat a assenyalar que serà Sánchez qui triï els seus membres en funció de la seva capacitat per afavorir el diàleg amb el Govern.

Pel que fa a la part catalana, el president Quim Torra presidirà la taula en la reunió constitutiva i també en formarà part el vicepresident català, Pere Aragonès, habitual interlocutor de la vicepresidenta Carmen Calvo.

Queda pendent que es concreti la data i lloc de la reunió constitutiva, que el president Sánchez es va comprometre a celebrar aquest mes de febrer.

Contador