El Govern central i la Generalitat reivindiquen davant inversors estrangers el creixement de l'economia

Govern i Generalitat reivindiquen davant inversors el creixement
Europa Press
Publicat 8/11/2018 12:22:42CET

Les dues administracions obren la conferència Global Alliance Partners (GAP) a Barcelona

BARCELONA, 8 Nov. (EUROPA PRESS) -

Diversos representants del Govern espanyol i de la Generalitat han reivindicat aquest dijous davant un centenar d'inversors internacionals el creixement de l'economia catalana i de tota Espanya, així com la seva maduresa i sostenibilitat per atreure inversions estrangeres.

Ho han defensat la directora del Tresor i Política Financera del Govern de l'Estat, Elena Aparici, i el secretari d'Economia de la Generalitat, Albert Castellanos, en obrir a Barcelona la conferència internacional Global Alliance Partners (GAP), organitzada per la xarxa homònima de companyies financeres, inversors i clients internacionals, de la qual GVC Gaesco és membre.

L'obertura de la jornada ha comptat amb la participació del president de Global Alliance Partners, Bernard Pouliot, i de la presidenta i fundadora de Gaesco, Maria Àngels Vallvé.

CREIXEMENT MADUR

Aparici ha sostingut que l'economia espanyola es troba en una fase madura del seu creixement, el qual ha recordat que és superior a la mitjana de la zona euro: "La nostra economia ha crescut el 0,6% en taxes trimestrals".

Aparici ha constatat que el patró de creixement ha experimentat un canvi estructural, amb la demanda interna com a principal motor i una redimensió del sector de la construcció: "El valor que l'economia espanyola ha deixat de crear en el sector de la construcció l'ha passat a crear en el sector serveis".

També ha explicat que les exportacions espanyoles estan ara més diversificades que abans de la crisi, la qual cosa ha atribuït a l'esforç d'internacionalització de les empreses: "Una economia tan gran no hauria fet aquest canvi sense un sector financer àgil i creïble".

UNA ECONOMIA INCLUSIVA

Aparici també ha reivindicat un creixement més inclusiu, en el qual estan apostant a través de les mesures anunciades als Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) per al 2019: "Són mesures compatibles amb la consolidació fiscal i el pacte d'estabilitat de creixement".

Ha defensat la necessitat d'una pujada dels salaris perquè, en la seva opinió, és de justícia que la massa salarial rebi dividends de la recuperació econòmica del país i perquè servirà per estimular la demanda interna.

I ha sostingut que aquestes polítiques per garantir un creixement inclusiu i reduir la desigualtat, com la revaloració de les pensions amb l'IPC i la pujada del SMI als 900 euros, entre d'altres, s'han de combinar "amb mesures per dinamitzar la productivitat" i es finançaran mitjançant la lluita contra el frau fiscal i la introducció de noves figures tributàries.

UNA ECONOMIA SANEJADA

Aparici ha lamentat que el deute públic acumulat llastri el creixement del futur i ha explicat que el Tresor ha treballat per aprofundir la seva base inversora: "L'ajust espanyol ha servit perquè les agències apugin el ràting a Espanya".

Ha assenyalat que a mesura que el Banc Central Europeu (BCE) es vagi retirant de les compres de bons, aniran entrant nous inversors, i ha recordat que l'economia acumula 20 trimestres consecutius de creixement, la qual cosa ha permès recuperar el seu PIB i el PIB per càpita anteriors a la crisi, ha apuntat.

"Els deutes cal pagar-los, i la manera més saludable és créixer amb superàvit per compte corrent durant molts anys", ha dit, i ha insistit en la sostenibilitat del patró de creixement actual, perquè ha permès acumular cinc anys de creixement, la recuperació de la renda disponible i la creació d'ocupació.

"Comptem amb les bases perquè l'economia creixi de manera sostinguda i sostenible, per reduir la ràtio del deute PIB i lluitar contra l'atur", ha conclòs.

CATALUNYA I BARCELONA

El secretari d'Economia del Govern català, Albert Castellanos, ha defensat la ciutat de Barcelona com un escenari ideal per ser "una referència per als mercats financers internacionals" i ha remarcat l'estabilitat de l'economia catalana, el context econòmic de la qual ha qualificat de molt bo.

Ha recordat que durant els darrers tres anys Catalunya ha tingut un creixement del 3% i que en el tercer trimestre d'aquest any ha crescut un 2,7% interanual: "Un punt per sobre de la mitjana de la zona euro, i dos més que Espanya".

Sobre Barcelona, ha remarcat el seu paper de pol d'atracció d'inversió estrangera en 'startups', perquè el 2017 Barcelona va concentrar el 58% de la inversió en empreses emergents i recentment ha acollit centres tecnològics de companyies com Oracle, Amazon, Facebook, Microsoft i Siemens.

Ha demanat transformar aquest ecosistema en un creixement econòmic sostenible i ha defensat que aquests factors creen les condicions correctes per considerar Barcelona "un 'hub' d'innovació internacional".

L'actualitat més visitada a Aldia.cat

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2019 Europa Press. Està expressament prohibida la redistribució i la redifusió de tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense previ i exprés consentiment.