Publicat 17/1/2019 16:16:10 +01:00CET

Govern central i Generalitat pacten obrir una nova via de dileg entre partits, parallela a la Comissió Bilateral

Carmen Calvo i Elsa Artadi
EP - Archivo

MADRID, 17 gen. (EUROPA PRESS) -

El Govern de Pedro Sánchez ha pactat aquest dijous amb la Generalitat estudiar l'establiment d'una nova via de dileg "entre partits", que discorreria en parallel al canal de comunicació institucional que representa la Comissió Bilateral prevista en l'Estatut.

Així ho recull un comunicat conjunt difós al final de la reunió celebrada al Palau de la Moncloa entre la vicepresidenta de l'Executiu espanyol, Carmen Calvo, amb el vicepresident catal, Pere Aragonés, i la consellera de Presidncia, Elsa Artadi.

La nota, de tan sols tres pargrafs, comena afirmant que la trobada d'aquest dijous ha perms avanar en la declaració conjunta que va sortir de la trobada entre el president Pedro Sánchez i el president Quim Torra el passat 20 de desembre al Palau de Pedralbes, quan van acordar treballar en favor de vehicular una "proposta política que compti amb un ampli suport de la societat catalana" i que es materialitzi des de "la seguretat jurídica".

El comunicat d'aquest dijous es limita a indicar que l'objectiu de la reunió entre Calvo, Aragonés i Artadi era "establir els mecanismes per a un dileg efectiu que vehiculi una proposta política sobre el futur de Catalunya".

"Es valora la possibilitat d'establir dos espais de dileg diferenciats: un, entre Governs a partir de la Comissió Bilateral Estat-Generalitat i un altre entre partits, encara per concretar", precisa la declaració.

Precisament per aconseguir una major concreció, hi haur una segona part de la reunió d'aquest dijous la setmana vinent a Barcelona, afegeix la nota.

el més llegit

 1. 1

  AMP.- Coronavirus.- Mor l'expresident del Port de Barcelona Joaquim Tosas

 2. 2

  Coronavirus.- Els CAP de Badalona (Barcelona) obriran durant els festius de Setmana Santa

 3. 3

  Grup Sagardi repartirà 5.000 menjars diaris a persones majors de Barcelona

 4. 4

  AMP.- Coronavirus.- Granollers (Barcelona) adapta un pavelló perquè persones sensellar passin el confinament

 5. 5

  Badalona (Barcelona) incorpora dron per detectar infraccions del confinament