Publicat 29/11/2019 15:49:22 +01:00CET

El Govern central estudia si impugna la resolució de Madrid sobre il·legalitzar els partits independentistes

La ministra Portaveu, i d'Educació i Formació Professional en funcions, Isabel Celaá, compareix davant els mitjans de comunicació, després de la reunió del Consell de Ministres a la Moncloa, a Madrid (Espanya), a 29 de novembre del 2019.
Jesús Hellín - Europa Press

MADRID, 29 nov. (EUROPA PRESS) -

La ministra d'Educació i portaveu de l'Executiu, Isabel Celáa, ha assegurat aquest divendres que estan estudiant si és possible impugnar la resolució que es va aprovar a l'Assemblea de Madrid amb els vots del PP, Cs i Vox a favor d'il·legalitzar els partits independentistes.

"No està oblidat. És una qüestió que no n'hem parlat avui però en vam parlar en l'anterior Consell de Ministres. I és una qüestió que s'està estudiant", ha manifestat Celáa en roda de premsa en ser preguntada si el Govern central continuarà amb aquesta possible impugnació.

El Govern central ja va anunciar el 8 de novembre, dos dies abans de les eleccions, que havia decidit encarregar els serveis jurídics de l'Estat que estudiessin "si és susceptible de ser impugnada" davant el Tribunal Constitució la proposició no de llei aprovada a l'Assemblea de Madrid per la majoria de PP, Cs i Vox, a iniciativa d'aquesta última, que demana il·legalitzar els partits independentistes que atemptin contra la unitat d'Espanya.

SÁNCHEZ HO VA QUALIFICAR DE "DERIVA BEN PERILLOSA"

El cap de l'Executiu en funcions, Pedro Sánchez, va alertar llavors que aquesta iniciativa suposa una "deriva ben perillosa" i va anunciar que el Govern central la impugnaria davant el Tribunal Constitucional "si hi ha base legal".

"Estem estudiant impugnar aquesta resolució del Parlament de Madrid davant el Tribunal Constitucional. Veurem si hi ha base legal, i si hi ha base legal sense cap dubte que l'impugnarem", va assenyalar el 8 de novembre.