Publicat 10/8/2020 13:22:34 +02:00CET

El Govern central estima el recurs contra Ryanair i anul·la l'ERTO a Canàries i Girona

MADRID, 10 ago. (EUROPA PRESS) -

El Ministeri de Treball i Economia Social ha estimat el recurs d'alçada interposat per USO i Sitcpla contra el segon expedient de regulació temporal d'ocupació (ERTO) de Ryanair, de data 2 de maig, que afectava a les bases de Girona i Canàries i l'ha declarat nul.

Aquest ERTO afectava als treballadors de les tres bases canàries i de Girona que Ryanair es va veure obligada a readmetre per la sentència de l'Audiència Nacional d'abril que va declarar nul l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) de gener.

En aquesta sentència, Ryanair quedava obligada no solament a la readmissió, sinó també al pagament dels salaris de tramitació dels treballadors des del 8 de gener.

Per això, Ryanair va intentar obrir un ERTO per a aquesta plantilla readmesa, la qual cosa ara ha estat catalogat pel Ministeri de Treball com a "fraudulent".

Tot i que va presentar l'ERTO el 2 de maig, la intenció de la companyia era equiparar-ho al primer, datat el 19 de març, segons assenyala USO.

"La resolució és clara quan especifica allò 'd'abans de donar compliment a la sentència' de l'Audiència Nacional", indica el secretari general d'USO a Ryanair, Gustavo Silva, "perquè es va apurar molt més per intentar aquest frau per complir amb la sentència".

La resolució del Ministeri es basa fonamentalment en l'informe emès per Inspecció de Treball: "És demolidor. Inspecció de Treball va fer seus tots els nostres arguments, els va ser comprovant d'un en un. Deixa claríssim que existeix una evident mala fe i intent de frau", afegeix Silva.

Aquesta resolució ja no accepta recurs administratiu i el Ministeri de Treball emplaça Ryanair, si ho considera, a recórrer la nul·litat per frau a l'Audiència Nacional.