Publicat 31/3/2020 15:59:04 +02:00CET

El Govern central donarà un subsidi d'uns 430 euros a temporals que es quedin en atur durant l'estat d'alarma

Roda de premsa del vicepresident de Drets Socials del Govern central, Pablo Iglesias, després del Consell de Ministres
MONCLOA

MADRID, 31 mar� (EUROPA PRESS) -

El Consell de Ministres ha aprovat aquest dimarts establir un subsidi excepcional per als treballadors temporals que se'ls acabi el contracte durant l'estat d'alarma i no tinguin dret a cobrar l'atur.

La durada d'aquest ajut serà d'un mes ampliable, i la quantitat ascendirà al 80% de l'indicador públic de rendes amb efectes múltiples (Iprem), uns 430 euros mensuals si es té en compte el del 2020.

L'únic requisit que s'exigirà per percebre aquest subsidi és que la durada mínima del contracte sigui d'almenys dos mesos.

Amb aquesta mesura s'equipara els treballadors temporals que no s'havien inclòs en l'estat d'alarma amb els dels expedients de regulació d'ocupació temporal (ERTO), que sí cobren prestació.

L'executiu va establir que en cas de suspensió de contractes, s'interrompés el còmput dels temporals, però això no impedia que s'extingissin els contractes sense protecció d'atur.

Aquest subsidi serà incompatible amb la percepció de qualsevol renda mínima o d'inclusió, salari social o ajuts anàlegs que hagi concedit qualsevol administració, així com qualsevol subsidi d'atur existent.

El Govern central, que ha introduït aquest subsidi en un reial decret-llei de mesures urgents, entén que la situació d'aquestes persones ha de ser atesa amb mesures excepcionals.